Serviciul de Ajutor Maltez în România, în ajutorul refugiaților

NICI CHIAR AȘA!
22 februarie 2022
Duminica a fost protest in Viena
1 martie 2022

Serviciul de Ajutor Maltez în România, în ajutorul refugiaților

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) vine în ajutorul refugiaților din Ucraina. Membrii Consiliului Director al organizației au luat decizia de a oferi întregul sprijin posibil celor care fug din calea războiului.

Reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez vor evalua în aceste zile situația de pe teren în punctele de trecere a frontierei din Siret, Sighetu Marmației și Satu Mare. În funcție de necesitățile concrete, vor fi dimensionate echipele formate din voluntari și angajați ai SAMR, care vor oferi refugiaților prim-ajutor medical, în coordonare cu serviciile de Ambulanța și cu cele ale Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, vor fi instalate corturi în care refugiații se vor putea odihni după trecerea frontierei și vor primi apă și alimente, iar copiii vor putea să uite pentru câteva clipe de război, cu ajutorul dulciurilor, jucăriilor și creioanelor de colorat. Refugiații vor primi informații și numere de telefon ale autorităților române, la care pot apela în caz de nevoie. În măsura posibilităților, din echipele Serviciului de Ajutor Maltez vor face parte și vorbitori de ucraineană. 

Echipele Serviciului de Ajutor Maltez se pregătesc și pentru a activa și în taberele de refugiați care vor fi amenajate de autoritățile române. Serviciul de Ajutor Maltez în România este organizația care concretizează misiunea asumată de Ordinul Suveran de Malta încă de pe vremea Cruciadelor: ”Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor”. 

Pe lângă activitățile caritabile în folosul refugiaților din Ucraina, reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez în România îi îndeamnă pe toți oamenii care iubesc Binele să se unească în rugăciune cu Sfântul Părinte, Papa Francisc. Suveranul Pontif a stabilit că 2 martie va fi zi de post și de rugăciune pentru pace. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.