UN TÂNĂR ROMÂN LOVEȘTE PESTE FUND O PREZENTATOARE SPANIOLĂ CARE TRANSMITEA ÎN DIRECT

Pompierii români au început intervențiile în insula Rodos
24 iulie 2023
Concert umanitar de Crăciun în Catedrala Almudena din Madrid
16 decembrie 2023

UN TÂNĂR ROMÂN LOVEȘTE PESTE FUND O PREZENTATOARE SPANIOLĂ CARE TRANSMITEA ÎN DIRECT

Madrid, 14 septembrie 2023 – Comunitatea de români din Spania dorește să-și exprime profundul regret și dezaprobarea față de incidentul recent care a avut loc în Madrid, în timpul unei transmisii în direct, în care un cetățean român a atins inacceptabil o reporteră.
Acest incident este regretabil și inacceptabil și nu reflectă comportamentul sau valorile majorității românilor din Spania. Comunitatea noastră este formată din oameni muncitori și bine integrați în societatea spaniolă, care respectă normele și valorile acestei țări. Este important să înțelegem că comportamentul individual al unei persoane nu poate și nu trebuie să fie generalizat la întreaga comunitate de români din Spania. Ne distanțăm ferm de acest incident și subliniem faptul că acesta este izolat și neobișnuit în cadrul comunității noastre.
La începutul acestei săptămâni un tânăr de 25 de ani de naționalitate română a lovit peste fund o prezentatoare de la o televiziune națională din Spania, în timp ce aceasta transmitea în direct o știre. Ea a continuat să vorbească dar a fost imediat întreruptă de colegii ei din regie, care au intrebat-o dacă ceea ce ei au văzut este adevărat, că tânărul a atins-o într-un mod necorespunzător. Între timp cei de la sediul televiziunii au sunat la poliție și imediat patrula sosită la fața loculul l-a încătușat pe tânărul român și acesta a fost arestat pentru agresiune sexuală. În conformitate cu legislația spaniolă, acest comportament poate fi pedepsit cu o condamnare de la 1 la 4 ani de închisoare, conform punctului 1 din articolul 178 din Codul Penal din Spania.
FADERE reiterează faptul că astfel de incidente trebuie să fie tratate cu cea mai mare seriozitate și că fiecare individ trebuie să fie responsabil pentru acțiunile sale. Acest comportament inacceptabil nu trebuie să aibă loc într-o societate civilizată, indiferent de originea sau naționalitatea persoanei în cauză.
Ne solidarizăm cu victima și sperăm că justiția spaniolă va lua măsurile necesare în acest caz. De asemenea, încurajăm comunitatea de români din Spania să continue să-și mențină standardele înalte de comportament și să lucreze pentru a-și promova imaginea pozitivă în societatea spaniolă.

#038;feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *