10 mai, o zi cu puternice rezonanțe istorice!

PSD Sălaj: Hristos a înviat!
15 aprilie 2023
Răsturnare de situație: Bode nu a plagiat!
23 mai 2023

10 mai, o zi cu puternice rezonanțe istorice!

Dobândirea independenței de către România este unul dintre momentele cu o semnificație aparte pentru istoria națională, dovada vizionarismului unor lideri ai momentului, dar și mărturie a curajului și patriotismului unor români care s-au sacrificat pe câmpurile de luptă pentru acest vis al românilor.

Tinerele generații trebuie să învețe din momentul istoric al dobândirii independenței că lucrurile mărețe, trainice, cu adevărat importante pentru o națiune, se obțin prin seriozitate și consecvență, uneori cu mari sacrificii și aproape întotdeauna în momente istorice favorabile.

Libertatea, independența, suveranitatea sunt firești pentru o generație care nu a depus nici un efort pentru a le dobândi, însă trebuie să avem maturitatea de a înțelege că România primită în dar de la înaintașii noștri se consolidează, evoluează și se modernizează prin eforturile fiecărei generații. Suntem oamenii timpului nostru și avem datoria să păstrăm această țară ca stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

Prin eforturile fiecărui român, țara noastră a devenit un stat puternic și stabil, un partener de încredere în cadrul unor alianțe militare sau economice, astfel că ne bucurăm de garanții de securitate în actualul context geopolitic.

Vorbind de oameni vizionari, se cuvine să invocăm personalitatea Regelui Carol I, monarhul de numele căruia se leagă Independența României și care a contribuit esențial la dezvoltarea economică, socială și politică a țării noastre, încurajând inclusiv parcursul european al micului stat de atunci.

România este, în primul rând, despre oamenii măreți ai acestei țări, despre curaj și patriotism, despre sacrificiu și consecvență, dar, mai ales, despre puterea exemplului personal al unor oameni devotați celor pe care au ales și au fost aleși să îi conducă.

Să urmăm, așadar, exemplul celor care au făurit, au modernizat și au adus România alături de statele puternice ale Europei!

La mulți ani Patriei noastre, România!🇹🇩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *