6 Incidente sesizate in Salaj

Romania a ales presedintele
22 noiembrie 2009
Peste 50 de copii de buletine de vot aruncate in sant
24 noiembrie 2009

6 Incidente sesizate in Salaj

Neregulile apărute la vot s-au înmulţit duminica 22 noiembrie 2009 de la o oră la alta. Suspiciuni de turism electoral, ştampile de vot disparute sunt doar câteva dintre incidentele înregistrate de la începutul scrutinului pentru prezidenţiale şi referendum in judetul Salaj.

 

Preşedinta unei secţiei de votare din Şimleu Silvaniei, a sesizat Poliţia oraşului Şimleu Silvaniei despre faptul că, o femeie din localitate, intenţiona să introducă în urna de vot un număr de 2 buletine de vot pentru alegerea preşedintelui, pe care era aplicată ştampila Votat, pe lângă buletinul de vot la care avea dreptul. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.

La ora 10 un cetatean din Bocsa a semnalat faptul ca la intrarea in sectia de votare apare banerul candidatului PNL. Politia si presedinta sectiei de votare au verificat si s-a stabilit ca bannerul nu era amplasat la sectia de votare.

Peste jumatate de ora s-a sesizat telefonic de catre o persoana anonima faptul ca un cetatean desfasura campanie electorala incercand sa convinga oamenii sa voteze cu Traian Basescu. Din verificarile facute de catre politie nu s-a constatat acest lucru.

La ora 15 un microbuz a fost depistat in timp ce transporta persoane din localitatea Adalin in Dragu. La aceeasi ora la o sectie de voatre a disparut o stampila de vot. La ora 15, 40 la o alta sectie de vot s-a constatat lipsa amprentei sigilare din cauciuc cu mentiunea vot. In ultimele 3 cazuri se fac cercetari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *