Atentat la securitatea economică a României

PACT solicită demisia imediată a senatorului Niculae Bădălău
31 august 2018
Să tăiem cele trei capete ale balaurului care a nimicit industria porcilor din România!
7 septembrie 2018

Atentat la securitatea economică a României

Atentat la securitatea economică a României cu consecinţe catastrofale sau Apocalipsă pentru zootehnia României sau

“Ciuma lui Dragnea”

 

 

După cum ştiţi noua sesiune parlamentară a debutat pe 03.09.2018, cu toate că 114 parlamentarii au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. Această sesiune extraordinară nu a mai fost convocată pentru simplul fapt că nu a vrut ”aiatolahul Dragnea”. Sigur, pentru această încălcare gravă a legii, Dragnea s-a ales cu o plângere penală  depusă de către colegii mei Raluca Turcan şi Dan Vâlceanu.

În fine, în debutul acestei sesiuni parlamentare, PNL împreună cu partenerii din opoziţie, a încercat să repună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor dezbaterea celor mai arzătoare subiecte aflate pe agenda publică.

Astfel, am introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor:

Constituirea unei comisii de anchetă privind verificarea modului prin care autorităţile statului român au pus  în aplicare prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al PPA.

Constituirea unei comisii de anchetă privind reprimarea protestului paşnic antiguvernamental desfăşurat în Bucureşti, Piaţa Victoriei, în data de 10 august 2018.

Am solicitat, în baza dreptului constituţional pe care îl are PNL ca principal partid de opoziţie, prezenţa în plenul camerei Deputaţilor a doamnei prim-ministru V.V. Dăncilă, respectiv a doamnei Carmen Dan, ministru al Administraţiei şi Internelor.

Toate cele trei solicitări legitime au fost respinse de către majoritatea PSD-ALDE.

În schimb am reuşit introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de săptămâna viiitoare  dezbaterea şi votul asupra unei moţiuni simple depuse de PNL împotriva ministrului Administraţiei şi Internelor, Carmen Dan, intitulată sugestiv „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”.

Revenind la cea mai gravă criză cu care se confruntă domeniul zootehnic românesc, în ultimii 30 de ani, şi anume PPA.

Astăzi dorim să vă prezentăm pe scurt: gravitatea acestei epidemii care a lovit România, inconştienţa şi incompetenţa criminală a pesediştilor care conduc instituţiile responsabile cu gestiunea acestei epidemii şi, bineînţeles, ce face PNL, în opoziţie fiind, pentru a-i sprijini pe zecile de mii de români afectaţi.

Scurt istoric:

PPA a fost diagnosticată în mai multe ţări europene: Polonia, Ungaria, Italia, Cehia şi Ucraina

În 2017, PPA, a fost descoperită în Satu Mare

CE a informat România cu privire la PPA, însă autorităţile responsabile din România au fost total dezinteresate în legatură cu aceste semnale

In 5 iulie 2018, intrând în posesia unor documente „pe surse” în Parlamentul României, am informat Asociaţia de Crescători de Suine din Sălaj cu privire la pericolul care se apropie;am încercat să fac o informare corectă a proprietarilor de porcine, a reprezentanţilor industriei de profil şi a întregii populaţii privind măsurile care se impun, obligaţiile ce le revin, precum şi gravitatea consecinţelor nerespectării acestor măsuri.

După semnalarea primului focar în România, autorităţile şi-au demonstrat limita  incompetenţei.

Pe de o parte au schimbat în rău legislaţia (explicaţii), pe de altă parte acţiunile lor consider că sunt  congruente cu „penalul”, dealtfel Parchetul General instrumentează un dosar in-rem cu privire la modul  în care au acţionat sau, mai bine zis, nu au acţionat autorităţile în acest sens (explicaţii).

Despre implicaţiile economice, despre acţiunile PNL la nivelul Parlamentului European, despre soluţiile PNL în ceea ce priveşte stoparea răspândirii PPA în România îl invit pe Daniel Buda…

#flyer de informare în mediul rural

## ieri, ANSVSA – Bilanţul catastrofal:

11 judeţe în care evoluează boala

190 de localităţi cu 826 de focare

159.645  de suine ucise

 

România înregistrand astfel cea mai rapida crestere a numărului de focare din toate ţările Europene, arătând astfel că autorităţile responsabile ( centrale/locale) sunt depăşite de situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *