PACT solicită demisia imediată a senatorului Niculae Bădălău

Lucian Bode: -sã scãpãm România și pe români de guvernarea PSD-ALDE
10 august 2018
Atentat la securitatea economică a României
7 septembrie 2018

PACT solicită demisia imediată a senatorului Niculae Bădălău

PACT pentru România solicită demisia imediată a senatorului Niculae Bădălău, în urma scandalului privind jignirile ruşinoase

aduse românilor din diaspora.

 

 

Acesta a fost surprins la o petrecere în timp ce i se dedicau versuri umilitoare la adresa diasporei. Într-un video făcut public de către unul dintre invitaţi, „naşul Bădălău” era invitat de un lăutar să cânte împreună cu el „să vină diaspora, că noi ne pi**m pe ea”.

 

PACT pentru România susţine că prin acest comportament incalificabil la care s-a pretat sau pe care l-a tolerat, Niculae Bădălău a încălcat mai multe precederi ale Legii nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, şi prin urmare, trebuie să-şi prezine urgent demisia:

 

Capitolul III, Art. 10:

 

Deputaţii şi senatorii au îndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni şi al locuitorilor din circumscripţiile electorale pe care le reprezintă, respectiv al cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, pe care îi reprezintă.

 

Capitolul III, Art. 13:

 

Deputaţii şi senatorii sunt datori să manifeste pe durata exercitării mandatului fidelitate faţă de România şi popor şi respect faţă de oameni.

 

Capitolul III, Art. 14, 1):

 

Deputaţii şi senatorii sunt obligaţi să respecte prevederile regulamentelor, să se supună normelor de conduită civilizată, de curtoazie şi de disciplină parlamentară şi să nu aibă atitudini sau să folosească expresii ori cuvinte injurioase, ofensatoare, discriminatorii sau calomnioase.

 

Astfel de comportament nu face din păcate decât să confirme atitudinea dispreţuitoare pe care liderii PSD-ALDE o au faţă de milioanele de români cinstiţi care trăiesc şi muncesc în afara ţării, acei români care atunci când s-au reunit pe 10 august în România pentru un protest paşnic, au fost întâmpinaţi cu gaze lacrimogene şi bastoane. Din păcate, pe aceşti români îi reprezintă în Parlament Niculae Bădălău şi colegii săi.

 

***

PACT este o platformă civică și politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată și demnă, formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie, implicați în societate.

Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Misiunea PACT este de a reda România cetățenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România și să depășim media Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generație – aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *