Lucian Bode: Legea Camerelor agricole a fost în sfârșit adoptată

Mirel Talos:Partidului Naţional Liberal reclamă la Curtea Constituţională PD-L
21 iunie 2010
PNL va cere avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala
29 iunie 2010

Lucian Bode: Legea Camerelor agricole a fost în sfârșit adoptată

Aflată în stadiul de proiect legislativ de mai bine de un an și cunoscând mai multe forme pe parcursul procedurii, legea Camerelor agricole a fost în sfârșit adoptată în plenul Camerei Deputaților. Proiectul de lege este considerat unul deosebit de important pentru conducerea

 

 

PD-L Sălaj din cel puțin două perspective și anume:

-Președintele PD-L Sălaj, domnul deputat Lucian Bode a susținut încă din campania electorală un astfel de proiect, denumit la momentul respectiv P.I.C.D.A.S, acesta constiituindu-se de altfel una din cele 3 teme de campanie.

-Județul Sălaj este un județ preponderent agrar, având o suprafață de 140.000 de ha de teren agricol (peste 60% din suprafața județului) și astfel interesul în sensul dezvoltării agricole este pe măsură.

„Mă bucură nespus de mult faptul că iată am reușit, la un an și jumătate de la obținerea mandatului de deputat să îmi duc la îndeplinire un prim proiect pe care mi l-am asumat în fața cetățenilor pe parcursul campaniei electorale din 2008. Desigur, proiectul de lege nu îmi aparține în totalitate și a mai suferit modificări pe parcursul procedurii legislative însă cred că sunt singurul deputat care nu e membru al Comisiei Agricole, ce a depus amendamente la acestă lege și care s-a implicat activ în construirea ei pe toată durata procesului. Dacă este să vorbim de importanța și avantajele aduse de acest act normativ, cred că este un proiect fundamental pentru dezvoltarea viitoare a agriculturii românești în general și a agriculturii sălăjene în special, deoarece prin intermediul acestei legi se va produce adevărata descentralizare, decizia urmând să fie luată la bază, de către specialiști care cunosc probleme locale și nu la nivel central fără nici o ancorare în particularitățile specifice fiecărei zone. Încercând o concluzie, aș vrea să subliniez că adoptarea acestei legi îmi dă satisfacție în egală măsură atât prin implicațiile pe care le va avea în domeniul politicii agrare cât și prin prisma faptului că am reușit să îmi duc la îndeplinire una din promisiunile electorale, lucru foarte rar întâlnit în zilele noastre” – Lucian Bode, Președinte PD-L Sălaj.  

Birou de presă

PD-L Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *