PNL va cere avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala

Lucian Bode: Legea Camerelor agricole a fost în sfârșit adoptată
23 iunie 2010
Elena Udrea
Elena Udrea viziteaza judetul Salaj
2 iulie 2010

PNL va cere avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala

Consider că decizia de majorare a TVA de la 19 la 24%, luată în grabă si fără o minimă analiză a consecintelor economice, de către guvernarea Băsescu–Udrea-Boc, reprezintă o tentativă disperată de salvare a clientelei politice PDL prin asasinarea economiei românesti. Ne aflăm în fata dovezii supreme că gruparea politico-financiară aflată în fruntea României nu are nici competenta și nici vointa de a scoate România din criza economică.

Se dovedeste că singura preocupare a guvernanților o reprezintă strangerea si directionarea de sume cât mai mari de bani publici către firmele sponsorilor PDL, ori către cele detinute direct sau prin interpusi de pedelisti de toate rangurile. Pentru alimentarea clientelei de partid, guvernul Băsescu – Udrea – Boc este gata să folosească orice mijloace, fie că avem în vedere  tăierea pensiilor, ori majorarea TVA.

PNL va cere avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala (singurul care poate face acest lucru, pentru ca actul normativ este ordonanta) in legatura cu neconstitutionalitatea modificarii codului fiscal prin ordonanta de urgenta. Articolul 4 al Fodului Fiscal prevede la alineatul 1 faptul ca „Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia” iar la alineatul 2 faptul ca „Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege.”

O asemenea eroare legislativa nu este o noutate pentru guvernul Boc, guvern care nu a fost niciodata capabil sa exercite un act administrativ corect si coerent.

Mirel Talos

Deputat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *