Lucian Bode: -sã scãpãm România și pe români de guvernarea PSD-ALDE

Romania se imprumuta pentru pensiile speciale
25 iulie 2018
PACT solicită demisia imediată a senatorului Niculae Bădălău
31 august 2018

Lucian Bode: -sã scãpãm România și pe români de guvernarea PSD-ALDE

Multumesc celor doi presedinti ai organizatiilor judetene, USR si PMP, pentru prezenta lor la aceastã conferintã de presã.

 

Cred cã suntem într-o premierã nationalã, organizând o conferintã de presã comunã PNL-USR-PMP, în sediul PNL Sãlaj.

 

Asadar, suntem astãzi, aici în fata dvs si prin intermediul dvs în fata cetãtenilor, în fata sãlãjenilor, pentru a ne asuma public sustinerea reciprocã pt campaniile publice derulate de cãtre fiecare formatiune politicã în parte, este vorba despre: fãrã penali în funcții publice, 300 de parlamentari, alegerea primarilor în 2 tururi și oprește furtul din banii tãi de pensie.

Cred că la nivel parlamentar avem o colaborare bună atât cu USR, cât și cu PMP dovadă fiind acțiunile comune – moțiuni, sesizări de neconstituționalitate.. dar observ câ atunci când vine vremea să comunicăm aceste lucruri, nu reușim să o facem pe aceeași voce.

Cred că de aici trebuie să începem!

 

1. Inițiativa USR –Fãrã penali în funcții publice

PNL este partidul care are prevãzut în Statut sancțiuni clare referitoare la retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții care ocupã funcții publice, dar și politice, care au o condamnare încã din primã instanțã pentru fapte de corupție. Astfel, la art 26 sunt stipulate acest gen de sancțiuni:

Art. 26

d) retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții PNL care dețin funcții numite în administrația publicã localã și centralã împotriva cãrora a început urmãrirea penalã. Sancțiunea va fi aplicatã de cãtre forul de conducere competent cu privire la funcția ocupatã de cãtre membrul PNL în cauzã;

e) în cazul membrilor care ocupã funcții de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcție se aplicã de drept în cazul dispunerii mãsurilor de arestare preventivã sau de arest la domiciliu, precum și în cazul condamnãrii în primã instanțã. Acestã sancțiune se aplicã și membrilor care se aflã în situația descrisã la momentul adoptãrii prezentelor prevederi. BEx al organizației din care face parte persoana suspendatã va constata acest lucru;

f) suspendarea calitãții de membru, în cazul condamnãrii în primã instanțã de judecatã; suspendarea se aplicã de drept și se constatã de cãtre Biroul Politic al organizației din care face parte persoana condamnatã;

PNL este partidul care a stabilit criterii de integritate pentru candidaturi la funcții publice, încã din anul 2016.

Ceea ce doresc sã subliniez este faptul cã PNL este de acord cu inițiativa  colegilor de la USR.

De aceea, vreau sã spulber toate speculațiile apãrute în spațiul public și mã alãtur demersului colegilor de la USR dar îmi doresc sã fie foarte clar pentru toatã lumea cã fac acest lucru pentru cã practic noi, ca partid, am agreat toate aceste aspecte si le-am și aplicat în interiorul partidului.

Cred că așa este sănătos, o reformă a clasei politice începe cu tine, ca partid, apoi treci la următorul nivel și impui asta ca regulă generală în mediul politic.

 

2. PMP- 300 de parlamentari si alegerea primarilor în douã tururi

PNL a realizat acțiuni concrete în legãturã cu cele 2 teme. Poate s-a uitat acest lucru, dar dupã referendumul din 2009, referitor la reducerea numãrului de parlamentari la 300, a existat o inițiativã legislativã liberalã  pentru punerea în aplicare a voinței cetãțenilor. Din pãcate aceasta initiativã legislativã a fost respinsã.

În ceea ce priveste subiectul alegerii primarilor în douã tururi PNL a  pledat pentru acest sistem de vot, dar majoritatea parlamentarã s-a opus de fiecare datã.

Avem un proiect de lege pe ordinea de zi de plen, la votul final, cu raport de respingere de la comisia juridicã si de administraþie.

Pl-x nr. 495/2017-Propunere legislativã privind modificarea si completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autoritãþilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr.215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali.

Iatã cã PNL a avut si are prioritãți și proiecte legislative care sunt convergente cu temele promovate de cãtre colegii de la PMP.

De aceea, îi invit pe aceștia, într-un efort comun al opoziției sã încercãm retrimiterea la comisii a acestui proiect cu alegerea primarilor în douã tururi pentru a exercita o presiune suplimentarã asupra majoritãții parlamentare.

Cred că opoziția are datoria să își amornizeze acțiunile parlamentare și să spună puternic și răspicat STOPSD!

3. Îi invit pe cei doi colegi de la USR si  PMP prezenți aici, si implicit prin intermediul lor, pe toti membrii si simpatizantii USR si PMP Sãlaj, sã se alãture campaniei PNL “OPRESTE FURTUL LOR. SUNT BANII TÃI DE PENSIE”, o campanie de informare și conștientizare îndreptatã împotriva mãsurilor abuzive ale guvernãrii actuale PSD – ALDE.

În toamna anului 2017 guvernarea PSD-ALDE a lansat o strategie în mai mulți pași privind diminuarea contribuțiilor către Pilonul 2  care se va concretiza în  naționalizarea acestor sume și asta din goana nebună după bani a acestei guvernări pentru a -și susține toate măsurile populiste.

 

PNL susține creșterea contribuției la Pilonul 2, în primă fază, la 6% – conform  angajamentului statului român din programul de aderare la UE. A doua fază presupune creșterea contribuției la 8%.

La nivel national PNL a distribuit peste 1.200.000 flyere de informare a cetãþenilor în legãturã cu Pilonul 2 de pensie, reusid sã strângem peste 430.000 de semnãturi de sustinere (în Sãlaj, 10.000 de flyere si peste 3.000 de semnãturi)

În final,

Pe plan local, cele 3 forțe politice prezente aici, prin reprezentanții lor legitimi, au hotãrât sã spunã STOPSD și sã se ralieze fiecare urmãtoarelor cauze susținute- fãrã penali în funcții publice, 300 de parlamentari, alegerea primarilor în 2 tururi și oprește furtul din banii tãi de pensie.

Suntem determinati sã demonstrãm, prin actiuni concrete, cã tragem toți în aceeași direcție, iar destinația finalã este sã scãpãm România și pe români de guvernarea PSD-ALDE.

La nivel local/judetean eu si colegii mei de la USR si PMP suntem determinati sã scãpãm de guvernarea toxicã a PSD Sãlaj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *