Mirel Talos cere numarul firmelor nou inregistrate si radiate din 2005 pina in prezent

Scrisoare deschisa adresata Primului-Ministru al Republicii Ungare, Orban Viktor
22 martie 2011
Mirel Talos: Care este planul pentru obtinerea drepturilor cuvenite pentru romanii din Ungaria
29 martie 2011

Mirel Talos cere numarul firmelor nou inregistrate si radiate din 2005 pina in prezent

INTERPELARE      Către:  GUVERNUL ROMANIEI  Domnului Catalin Predoiu                           Ministrul Justitiei             De la:     Deputat Mirel Taloş
Deputat PNL, Circumscriptia nr.33 Salaj, Colegiul nr.4 Zalau

Domnule Ministru, Guvernul din care faceti parte a dus din 2009 o politica economica complet gresita, care a dus la cea mai grava recesiune a unei economii din Uniunea Europeana, in acest sens avind drept dovada si cea mai drastica reducere a PIB si cea mai mare inflatie inregistrata. De asemenea, printre politicile economice falimentare, de care sunteti desigur responsabil ca membru al guvernului, includ introducerea impozitului forfetar, cresterea TVA de la 19% la 24% (care a dus ins semestrul II 2010 la o reducere a incasarilor din TVA de 2.5% conform INS, precum si la reducerea consumului) precum si reducerea investitiilor publice cu cca. 15%, atit in 2009 cit si in 2010.

Economia de piata, dupa cum stiti, se sprijina pe firmele private, care asigura locurile de munca si taxele din care se alimenteaza bugetele nationale si locale. Politica economica a guvernului Boc a fost si este ostila operatorilor economici, care sunt in plina reducere atit in ceea ce priveste numarul cit si in ceea ce priveste volumul activitatilor.

Va rog sa ma informati, asadar, care este numarul firmelor nou inregistrate si radiate din 2005 pina in prezent, pe ani comparativi, precum si a celor aflate in insolventa la nivel national in acest moment.

Solicit răspuns scris.

Cu respect,

Deputat PNL

Data 23.03.2011

Mirel Taloş                                                                

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *