Mirel Talos: Emil Boc pregăteşte o ordonanţă care permite schimbarea directorilor de deconcentrate

Sorin Munteanu s-a întâlnit cu Excelenţa Sa Martin Eichtinger, Ambasadorul Austriei în România
8 februarie 2010
Guvernul doreşte reducerea numărului ordonanţelor de urgenţă
11 februarie 2010

Mirel Talos: Emil Boc pregăteşte o ordonanţă care permite schimbarea directorilor de deconcentrate

Emil Boc pregăteşte o nouă ordonanţă de urgenţă care va permite schimbarea directorilor de instituţii deconcentrate cu membri PD-L. Guvernarea Boc-Udrea perseverează încercarea de transformare a statului român în anexa PD-L.

Este a treia tentativă de pedelizare a administraţiei publice locale, după ce în 2009, două ordonanţe ale lui Boc au fost declarate neconstituţionale. 

Consider ca Guvernarea Boc-Udrea subminează instituţiile statului român, vorbind in acelasi timp cu nerusinare despre reforma statului. Transformarea PD-L în partid-stat transformă România din stat-membru al UE în ţară bananieră. Instituţiile deconcentrate sunt în colaps, dupa numiri de oameni a caror singura calitate este obedienta in PD-L, neavind nici o pregatire profesionala, asa cum este cazul si in institutiile deconcentrate din judetul Salaj. 

Ordonanţele de urgenţă îşi produc efectele până la suspendarea lor prin deciziile Curţii Constituţionale. În acest moment, există deconcentrate cu câte trei directori: unul desemnat pe vremea guvernării PNL, care a câştigat procesul în instanţă împotriva ordonanţelor Boc, unul pus de PSD, suspendat de a doua ordonanţă a lui Boc şi care îşi revendică postul pe baza neconstituţionalităţii acesteia, şi al treilea, de la PD-L, pe care Boc refuză să-l demită. 

Mirel Talos, 

Deputat PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *