Mirel Talos: Protestez vehement fata de declaratiile iredentistefacute de oficialii maghiari

Alegerea unei noi structuri de conducere in OTPDL SALAJ
15 martie 2011
Sesizare de neconstitutionalitate asupra asumarii raspunderii guvernului PD-L-UDMR pe Codul Muncii
17 martie 2011

Mirel Talos: Protestez vehement fata de declaratiile iredentistefacute de oficialii maghiari

Ca membru al Parlamentului Romaniei protestez vehement fata de declaratiile iredentiste si revizioniste facute de oficiali ai statului maghiar pe teritoriul Romaniei, cu prilejul zilei maghiarilor de pretutindeni.

Declaratia facuta de primul-ministru al Ungariei potrivit careia „Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a atata natiunile si de a desena niste granite la care ei sa fie in continuare puternici si dirijori” este de cea mai pura factura revizionista si este inacceptabila intr-un moment istoric in care cele doua tari si comunitati au stabilit un parteneriat de incredere in cadrul Uniunii Europene.

De asemenea, declaratia Presedintelui Parlamentului Ungariei, facuta la Targu-Mures, potrivit careia „cererea autonomiei din punct de vedere moral mi se pare corectă şi modernă. Nu doar oamenii din ziua de astăzi cer autonomia, ci este viitorul naţiei şi voinţa Divinităţii” este in aceeasi nota iredentista si constituie un amestec inacceptabil in politica nationala a Romaniei.

Condamn cu fermitate lipsa oricarei reactii la aceste declaratii din partea autoritatilor romane cu atributii in domeniul politicii externe: Presedintele Romaniei, Primul-Ministru, Ministrul Afacerilor Externe.

Lipsa reactiei din partea principalilor agenti de politica externa a Romaniei, alaturi de refuzul majoritatii PD-L-UDMR-UNPR-Minoritati nationale de a adopta, la propunerea PNL, o declaratie politica de protest fata de aceste declaratii dovedesc subordonarea interesului national si a demnitatii nationale romane, terfelita simbolic in inima Romaniei prin  profanarea memoriei eroului national Avram Iancu, in fata intereselor politice imediate ale unei puteri care duce  Romania spre faliment.

Mirel Talos

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *