Mirel Talos: Reorganizarea teritorial-administrativa este ilegala

Mirel Talos: “Pledoarie pentru judetul Salaj”
14 iunie 2011
M.Talos: Jocul politico-economic dintre guvern si firma Bechtel afecteaza firmele mici din Salaj
20 iunie 2011

Mirel Talos: Reorganizarea teritorial-administrativa este ilegala

Intentia Guvernului Boc de a-si asuma raspunderea pentru un proiect de lege de reorganizare teritorial-administrativa este ilegala. Legea 3 din 22 februarie 2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului obliga autoritatile publice la

organizarea de referendumuri inainte de luarea unor decizii de interes national, asa cum este organizarea administratiei publice locale, conform articolului 12 alineatul (b).

Reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii este in acelasi timp si o problema de interes local, in toate judetele. In acest sens, Legea 3/2000 prevede explicit la articolul 13 alineatul (3) faptul ca „Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraşelor şi judeţelor se înaintează Parlamentului spre adoptare numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. În acest caz organizarea referendumului este obligatorie.”

Potrivit Legii 3/2000, inainte ca guvernul Boc sa trimita o lege de reorganizare administrativa a tarii catre parlament, spre dezbatere sau pentru procedura de asumare a raspunderii, trebuie consultati cetatenii din toate judetele tarii.

Mirel Talos

Deputat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *