Mirel Talos:Impiedicarea mitei electorale si cumpararii de voturi

Vasile Blaga si Teodor Paleologu vin in weekend la Zalau
5 mai 2011
Mirel Talos vrea modificarea legii privind functionarea TVR si SSR
17 mai 2011

Mirel Talos:Impiedicarea mitei electorale si cumpararii de voturi

La nivelul USL s-a constituit un grup de lucru care va elabora un set de modificări la legislația electorală. Principiul care stă la baza acestora este asigurarea corectitudinii alegerilor prin împiedicarea mitei electorale și cumpărării de voturi.

Alegerile libere și corecte sunt fundamentul democrației. Din păcate, în România de astăzi mita electorală și fraudele au ajuns să fie practici curente, ceea ce afectează atât funcționarea sistemului politic, cât și încrederea publică în mecanismele democratice.

Confruntat cu perspectiva unei înfrângeri usturătoare la viitoarele alegeri, partidul-stat PDL nu va ezita să recurgă la toate mijloacele, la un sistem bine pus la punct de fraudare, cumpărare și folosire a autorităților publice în beneficiul electoral propriu. De aceea, considerăm că este nevoie de un cadru legislativ strict, care să prevadă sancțiuni aspre pentru asemenea practici.

Modificările pe care USL le va propune vizează interzicerea acordării de cadouri şi bunuri alegătorilor, prin stabilirea unei liste care să conţină obiectele electorale care pot fi acordate: fluturaşi, pixuri, brichete, care nu au capacitatea de a influenţa votul.

USL va propune o procedură de urgenţă de 48 de ore, prin care candidatul care este prins cumpărând, dând cadouri în schimbul votului, să-şi piardă imediat drepturile electorale şi, practic, să nu mai poată fi ales în funcţia pentru care candidează.

O altă modificare vizează introducerea de sancţiuni pentru şefii de servicii deconcentrate, care să îşi piardă funcţia dacă se implică în campania electorală.

Mirel Talos
Deputat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *