M.Talos: Guvernul Boc a anuntat recent inghetarea pensiilor si salariilor in anul 2012

M.Talos: PDL arata ca a preluat steagul propagandei comuniste si securiste
28 octombrie 2011
Gara CF Zalau in intarziere
31 octombrie 2011

M.Talos: Guvernul Boc a anuntat recent inghetarea pensiilor si salariilor in anul 2012

Dupa reducerile salariale din 2010, Guvernul, prin agentii sai de propaganda, a dat permanent asigurari ca in 2012 salariile si pensiile vor reveni la nivelul de dinainte de taierile din vara anului 2010. DE asemenea, aceste asigurari au fost date si de partenerii de guvernare ai PDL, respectiv UNPR si UDMR.

Aceste declaratii au fost facute pentru a crea asteptari care, odata indeplinite, sa aduca voturi. Incapacitatea de a gestiona economia Romaniei precum si masurile antieconomice luate (in primul rind cresterea TVA) fac imposibila revenirea la salariile din 2010, ceea ce creeaza pentru PDL o problema electorala grava, lipsindu-i fondurile pentru a cumpara voturi. Dupa cum nu vor reveni in primul semestru, pensiile si salariile nu vor reveni nici in al doilea semestru, pentru ca economia nu va reveni si nici Romania nu poate reveni la o situatie normala cu un guvern penibil atit profesional cit si organizatoric.

Anuntul intentiei de a impozita toate pensiile urmat de anuntul neimpozitarii lor vrea sa dea, pe de alta parte, impresia unui favor facut pensionarilor. Atragem atentia asupra faptului ca inghetarea pensiilor este o masura ce contravine Legii pensiilor, pe care guvernul Boc si-a asumat raspunderea, si care obliga guvernul sa indexeze pensiile cu rata inflatiei si sa le creasca cu 50% din cresterea salariului mediu a anului precedent.

Art. 102. — (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi,

valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei.

(2) Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu

100% din rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea

reală a câștigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.

Am vazut ca aseara Domnul Basescu a eclarat ca daca judecatorii vor da dreptate pensionarilor sa indice si sursa de plata a abnilor. Judecatorii nu au cum sa nu dea dreptate pensionarilor, pe o lege pe care guvernul Boc si-a asumat raspunderea. Guvernul incalca o lege proprie si dovedeste faptul ca in continuare ii trateaza pe pensionari ca pe asistati sociali si pensia ca pe o politica sociala, si nu o asigurare, asa cum este.

 

 

 

M.Talos, deputat PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *