M.Talos: Guvernul Boc a incercat de trei ori sa transforme functia publica intr-o anexa de partid

Mirel Talos: Intrebare catre Ministerul Finantelor
28 aprilie 2010
Un mesaj de bine de la Asociaţia Jurnaliştilor din Sălaj: „Boc, lasă-ne, lasă-ne!!!”
1 iunie 2010

M.Talos: Guvernul Boc a incercat de trei ori sa transforme functia publica intr-o anexa de partid

Inlocuirea unor sefi de institutii deconcentrate care sunt functionari publici in pozitii de conducere confirmati prin decizii judecatoresti sunt un abuz al puterii executive in fata statului de drept.

Respectul fata de statutul de functionar public specialist este o notiune putin cunoscuta Partidului Democrat, care exceleaza la toate nivelurile prin numiri politice de oameni incompetenti, meniti doar sa intareasca nivelul de control asupra statului.

Guvernul Boc a incercat de trei ori, cu doua ordonante de urgenta si o lege, sa transforme functia publica intr-o anexa de partid, de fiecare data lovindu-se de decenta juridica a Curtii Constitutionale. Aceste incercari repetate au fost  un abuz de putere al guvernului si al majoritatii parlamentare si au fost sanctionate pe buna dreptate de Curtea Constitutionala.

In conditiile in care exista acte normative chiar ale guvernului Boc ce interzic angajari in institutiile publice, efectuarea unor astfel de angajari pentru a facilita siluirea functiei publice reprezinta, in fond, o incalcare a legii care, intr-un fel sau altul, va trebui explicata.

Fata de aceste abuzuri PNL va actiona si va reactiona in apararea si aplicarea legilor si reglementarilor in vigoare.

Mirel Talos

Deputat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *