Principiu pentru reabilitarea blocurilor: Primul venit , primul servit

Programul vizitei de lucru in judetul Salaj al domnului Prim Ministru Emil Boc
4 martie 2010
Autostrada Transilvania, merge mai departe:Câmpia Turzii şi Turda,Gilău spre Huedin
5 martie 2010

Principiu pentru reabilitarea blocurilor: Primul venit , primul servit

Priministrul Romaniei Emil Boc s-a declarat mahnit de autoritatile locale din Zalau: „În privinţa reabilitării termice, un proiect extrem de important al Guvernului, constat cu o anumită mâhnire că municipiul Zalău nu a trimis decât foarte târziu solicitări, acum în

 

 

luna martie 2010, solicitări pentru a fi reabilitate blocurile în municipiul Zalău.
Pentru 2010 sunt prinse în finanţare deja: Jibou – 9 blocuri, Şimleu Silvaniei – 7 blocuri. Aşteptăm de urgenţă şi de la Consiliul local al municipiului Zalău solicitările pentru reabilitarea termică a blocurilor. Evident, sub rezerva îndeplinirii acelor condiţii legale care să vizeze partea de susţinere locală. Statul susţine 50%, consiliul local 30%, asociaţiile de proprietari 20%. Avem în pregătire modificarea legii astfel încât municipalităţile să se poată împrumuta de la bancă pentru partea lor de cofinanţare, astfel încât proiectul să meargă mai departe. În ce sens modificăm legea, declarând lucrările de reabilitare termică a blocurilor, lucrări de utilitate publică. Astfel încât să putem sprijini acolo unde este cazul, şi probabil că şi în Zalău ca administraţiile locale să pună şi ei mai repede partea de cofinanţare. Pentru că este un program extrem de important pe care dorim să îl susţinem.”

Reporter: La nivel de ţară cum merge până acum acest program?

Emil Boc: Proiectul de reabilitare termică a blocurilor merge bine şi va cunoaşte ofensivă şi în 2010. Uitaţi-vă în Cluj că aveţi martor judeţul vecin. Unde pentru că din timp s-a făcut discuţia cu asociaţiile de proprietari şi au înfiinţat structura respectivă prin care să cofinanţeze. S-au pus în cont banii, Consiliul local a alocat partea de cofinanţare sunt foarte multe blocuri care în momentul de faţă sunt în fază avansată de lucru în municipiul Cluj Napoca.

Reporter: Am înţeles că sunt 500 de cereri şi 190 nu mai intră în program. Ce se întâmplă?

Emil Boc: În unele judeţe au asemenea situaţie, au mai multe cereri decât finanţe asigurate. Acuma noi vom realoca la nivel naţional în funcţie de modul în care răspund comunităţile locale. Primul venit , primul servit. Acesta va fi principiul.
Cine se mişcă repede, obţine bani imediat. De aceea, cer şi eu aici autorităţilor locale din Zalău să facă rapid demersurile, astfel încât să trimită spre finanţare blocurile aferente. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *