Reducerea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii – furt de proprietate

Impozitul obligatoriu de 1% pe cifra de afaceri, rețetă pentru faliment
13 noiembrie 2017
Conferinta PMP Salaj
18 noiembrie 2017

Reducerea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii – furt de proprietate

·  Reducerea cotei de contribuție la Pilonul 2 de pensii de la 5,1% actual la 3,7% după mutarea sarcinii de la angajator la angajat

înseamnă în mod concret scăderea cu 10,8% a sumelor nominale direcționate luna de fiecare angajat.

 

·  Măsura este un furt de proprietate din viitoarea pensie a celor care se află azi în câmpul muncii! Este un furt din munca a 7 milioane de români, care cotizează la Pilonul 2.

·  Statul român s-a angajat să majoreze la 6% contribuția la Pilonul 2, și  nu  să o scadă!

·  Practic, PSD-ALDE fură din pensia copiilor (cei aflați în câmpul muncii) pentru a le da părinților (pensionarii de azi). În niciun moment PSD  nu  le-a spus pensionarilor cărora le-a cerut votul în campanie că acesta este costul pe care trebuie să-l plătească cei tineri.

· Este cea mai cinică și ticăloasă abordare a PSD pe care pensionarii de azi trebuie să o știe!

 

· Teza enunțată de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, este falsă și mincinoasă. Contribuțiile în sume nominale nu rămân la același nivel. Ar fi rămas la același nivel dacă, în urma măsurii transferului contribuțiilor, cota pentru Pilonul 2 era stabilită la 4,2% din salariul brut majorat.

· Contribuția la Pilonul 2 este un drept câștigat de fiecare cetățean care contribuie, fiind o sumă direcționată într-un cont individual, și nu colectiv cum este Pilonul 1. De altfel, suma din Pilonul 2 are regimul proprietății individuale și pentru că ea poate fi lăsată moștenire.

· PNL susține consolidarea treptată a sistemului de pensii administrate privat, întrucât este formula prin care banii pot fi multiplicați astfel încât la final fiecare să beneficieze de o pensie decentă.

· Reducerea cotei la pensia privată și transferul contribuțiilor taie viitoarele pensii private pentru aproape fiecare angajat cu 21%, un minus de 58.041 lei, susțin analiștii financiari.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *