Impozitul obligatoriu de 1% pe cifra de afaceri, rețetă pentru faliment

Mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, un artificiu fiscal ticălos
13 noiembrie 2017
Reducerea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii – furt de proprietate
13 noiembrie 2017

Impozitul obligatoriu de 1% pe cifra de afaceri, rețetă pentru faliment

·  Este o extindere a prevederii actuale de la companiile cu cifră de afaceri sub 500 mii de euro la cele până în 1 milion de euro!

Este un artificiu legislativ de redefinire a microintreprinderilor.

 

·Este o penalitate, și nu o facilitate! PNL susține ca această măsură să fie una opțională, astfel încât companiile să poată alege între a plăti impozit pe profit la cota de 16%, sau impozit pe cifra de afaceri la 1%.

·Are impact negativ asupra afacerilor cu marjă mică de profit, fapt care va duce la pierderea de locuri de muncă!

·  PSD se va face vinovat de băgarea în faliment a companiilor care nu vor putea face față acestui impozit, precum și de lăsarea fără loc de muncă a unui număr considerabil de români.

·Este forma reșapată a impozitului pe cifra de afaceri anunțat în vara acestui an, despre care Mihai Tudose a spus că e o măsură trecută la „discutate și uitate”.

·  PNL a cerut, ulterior, ca Guvernul PSD-ALDE să rectifice programul de guvernare prin eliminarea acestei măsuri, precum și a taxei de solidaritate, a impozitului pe gospodărie, diminuarea cotei la Pilonul 2 de pensii.

 

·  Măsura  nu  se află în programul pe care PSD l-a supus votului în alegeri! (dovada program PSD:  http://s.go.ro/gk1l3a06  ) În schimb, promisiunea privind neimpozitarea dividendelor a fost abandonată în mod oficial de Liviu Dragnea printr-o argumentație stupefiantă: nu vrea mediul de afaceri.

·  Peste 112.000 de locuri de muncă se vor pierde ca efect al măsurii, întrucât afectează toate companiile care au o rată de profit sub 6,25%

·  În strânsă legătură cu această măsură este majorarea abruptă a salariului minim brut, care va pune suplimentar presiune pe companii pentru a intra în faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *