Unii oameni pusi de PDL in functii publice practica o coruptie de cel mai inalt nivel

Am votat impotriva disponibilizarii celor 16.000 angajati ai MAI
24 mai 2011
Act iresponsabil si criminal: nu se vrea rezolvarea problemei plantelor etnobotanice
7 iunie 2011

Unii oameni pusi de PDL in functii publice practica o coruptie de cel mai inalt nivel

Recentul caz de coruptie instrumentat de catre DNA in portul Constanta si care ii are drept protagonisti pe Laurentiu Mironescu, secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor si pe senatorul PDL Mircea Banias inlatura si ultimele sperante pe care unii cetateni de buna credinta le mai puteau avea ca PDL este un partid de buna credinta, orientat spre nevoile cetatenilor.

Potrivit procurorilor DNA, gruparea condusa de Mironescu, fost parlamentar PDL, se ocupa cu “captura statului” intrucit se substituia autoritatii de stat in portul Constanta, pe care il controla in intregime si il subordonase unor interese de tip mafiot. Procurorii DNA au arătat că termenul de “captură a statului” semnifică corupția la nivel sectorial sau chiar atunci când ajunge a fi generală la nivelul statului. Fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu este cercetat pentru initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup si trafic de influenta

Acest caz de coruptie este fara precedent in Romania dupa 1989. Secretarul general este numarul doi in orice minister, este omul cel mai important dupa ministru el coordonaind intreaga activitate executiva a ministerului. Asadar, al doilea om din Romania care ar fi trebuit sa se ocupe cu asigurarea domniei legii, propus de PDL pentru aceasta functie, organizase un grup mafiot format din zeci de persoane fiind cercetat pentru initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup si trafic de influenta.

O asemnea subminare a autoritatii de stat se intimpla doar in cele mai subdezvoltate state africane. Cazul de corptie Mironescu arata in toata splendoarea sa modul in care unii oameni pusi de PDL in functii publice practica o coruptie de cel mai inalt nivel in timp ce solicita cetatenilor sacrificii pentru a iesi din recesiune si criza.

Mirel Talos

Deputat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *