Am votat impotriva disponibilizarii celor 16.000 angajati ai MAI

Mirel Talos vrea modificarea legii privind functionarea TVR si SSR
17 mai 2011
Unii oameni pusi de PDL in functii publice practica o coruptie de cel mai inalt nivel
7 iunie 2011

Am votat impotriva disponibilizarii celor 16.000 angajati ai MAI

Doresc sa va informez ca la sedinta de vot final asupra proiectului de lege al MAI care prevedea disponibilizarea a 16.000 angajati am votat impotriva din urmatoarele motive:

 

1. Proiectul de lege intra in categoria generala de politici publice ale guvernului de reducere a unor cheltuieli publice fara luarea in considerare a consecintelor pe care acetse reduceri le au asupra vietii reale a cetatenilor, in special pe termen lung, asa acum a fost cazul si la inchiderea spitalelor.

2. Romania nu are o rata a infractionalitatii scazuta, si nici in scadere, ca sa isi permita reducerea posturilor din sistemul de siguranta publica, un serviciu vital pe care statul trebuie sa il asigure cetatenilor. Dimpotriva, rata infractionalitatii este mai mare decit in tarile din UE, asadar comparatia politisti/locuitori este demagogica si nerelevanta.

3. Proiectul de lege era prost redactat, amestecind diverse categorii de functionari din MAI si arme din cadrul acestui minister, lasind loc la abuzuri, daca aceste concedieri ar fi fost aprobate.

Votaind impotriva disponibilizarilor, consider ca am actionat in  interesul cetatenilor pe care ii reprezint in Parlament si in spiritul respectului pentru toate armele din Ministerul Administratiei si Internelor.

Mirel Talos

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *