Vizita doamnei Ana Revenco, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova

USR Salaj: -incercarea de eliminare a pensiilor speciale
17 februarie 2023
Ziua de astăzi este despre OAMENI și SOLIDARITATE!
28 februarie 2023

Vizita doamnei Ana Revenco, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova

Pe fondul celor mai recente evoluții de securitate regională, am avut astăzi o nouă întrevedere cu doamna Ana Revenco, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova, recent reînvestită în funcție. Contextul de securitate din regiune ne obligă să ne coordonăm îndeaproape și să gestionăm proactiv situațiile deosebite cu care ne confruntăm.

În cadrul întrevederii am discutat despre modalitățile concrete de consolidare a cooperării operative dintre structurile ministerelor noastre, în special în ceea ce privește creșterea capacității Republicii Moldova de a răspunde adecvat la amenințările actuale.

Sunt convins că acțiunile noastre de acum vor consolida pe termen lung reziliența statelor noastre și vor susține o apropiere ireversibilă a Republicii Moldova de Uniunea Europeană și de România.

Nu în ultimul rând, cu ocazia întrevederii de astăzi, am semnat Planul de cooperare în domeniul formării profesionale pentru anul 2023, un document esențial prin care Ministerul Afacerilor Interne din România va contribui direct la creșterea nivelului de profesionalism al angajaților structurilor omoloage din Republica Moldova.

Într-o perioadă în care instituțiile de ordine și siguranță publică din Republica Moldova trebuie să răspundă unor provocări fără precedent, instruirea la cele mai înalte standarde UE pe care România o va furniza este esențială pentru creșterea rezilienței în fața acestor provocări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *