Ziua de astăzi este despre OAMENI și SOLIDARITATE!

Vizita doamnei Ana Revenco, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova
20 februarie 2023
Ionel Ciunt, Primarul Municipiului Zalău: -început de primăvară să fie cu bucurii și momente frumoase alături de cei dragi
1 martie 2023

Ziua de astăzi este despre OAMENI și SOLIDARITATE!

Această zi stă sub semnul aniversării celor 90 de ani de la înființarea primelor structuri de Protecție Civilă în România, o zi specială pentru profesioniștii care activează în structurile pentru situații de urgență ale MAI.

Astăzi vorbim despre salvatorii care au sărit în ajutorul populației din Ucraina, greu încercată de un conflict dur și nedrept, despre pompierii care au fost necondiționat alături de victimele dezastrelor produse în urma cutremurelor din Turcia sau Albania, vorbim despre cei care ne demonstrează, zi de zi, că solidaritatea este cea care, prin forța ei, ajunge să unească oamenii de pretutindeni.

Suntem datori să le mulțumim celor care își pun întreaga activitate în sprijinul oamenilor, sub nobila deviză „Cu viața mea apăr viața!”, crezul de la care nu s-au abătut nicio secundă și pentru care merită aprecierea noastră.

Ziua de azi este și despre cei care prin acțiuni de voluntariat au sprijinit structurile MAI în efortul de gestionare a efectelor crizei refugiaților.

Am primit vizita a 40 de elevi și studenți, vorbitori de limba ucraineană, care s-au implicat, umăr la umăr alături de polițiști, jandarmi sau pompieri, încă din primele zile de la declanșarea conflictului din Ucraina, pentru a oferi asistență refugiaților.

Un alt eveniment important pentru structurile de protecție civilă a fost și ședința de evaluare a activității Departamentului pentru Situații de Urgență, unde am avut ocazia de a mă adresa profesioniștilor din Inspectoratele pentru Situații de Urgență, din Inspectoratul General de Aviație, Serviciile Salvamont sau de Ambulanță ori de la Unitățile de Primiri Urgență, care fac, de cele mai multe ori, eforturi supraomenești pentru a salva vieți.

În semn de apreciere și recunoștință, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decorat drapelele de luptă ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București – Ilfov și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, acordând totodată, drapelul de luptă Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență. Totodată, Președintele României a decorat echipele de salvatori (pompieri, medici, asistenți, voluntari) care au participat la misiunea de căutare-salvare a victimelor cutremurelor din Turcia, eveniment tragic care a marcat începutul acestui an.

Prin modul impecabil cu care își onorează misiunile, pentru profesionalismul și spiritul de sacrificiu dovedite de fiecare dată, ei sunt eroii noștri care fac cinste României și uniformei pe care o poartă!

La mulți ani și la cât mai multe misiuni încheiate cu succes!

Astăzi, mâine și în fiecare zi, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *