1 AUGUST CU GHINION PENTRU 5 SOFERI

Incendiu la un depozit fier vechi Zalau
2 august 2021
Au reținut 13 permise de conducere
2 august 2021

1 AUGUST CU GHINION PENTRU 5 SOFERI

Ieri, 1 august, polițiștii sălăjeni au depistat în trafic 5 conducători auto care au comis infracțiuni la regimul rutier.

Ieri, ora 11:40, polițiștii Formațiunii Rutiere, din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au depistat în trafic, în orașul Simleu Silvaniei, un autoturism, condus de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Măeriște, care circula cu viteza de 123 km/h.

Pe sectorul de drum respectiv, limita de viteză este 50 km/h.

Conducătorul auto a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din alt stat, iar, în urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce reținut, începând cu data de 21 martie a.c.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin.2 din Codul penal.

Câteva ore mai târziu, respectiv la ora 18:20, aceiași polițiști au oprit în trafic, pe Drumul Comunal 103, prin localitatea Bădăcin, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, din comuna Pericei.

În urma verificărilor, s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru de 90 de zile, respectiv în perioada 13 mai-11 august 2021.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Tot, duminică, 1 august a.c., polițiștii Biroului Rutier au prins în flagrant delict, un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Avram Iancu, din Zalău, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au prelevat mostre biologice de sânge și s-a întocmit dosar penal.

La ora 18:25, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida au oprit în trafic, pe Drumul Comunal 52, în localitatea Trestia, un autoturism, condus de un tânăr, de 28 de ani, din Satu Mare.

Întrucât, conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

A fost condus la o unitate medicală unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La ora 17:00, polițiștii orașului Cehu Silvaniei au prins în flagrant delict un tânăr, de 30 de ani, din comuna Benesat, care conducea o motocicletă neînmatriculată și având permis de conducere necorespunzător categoriei.

Pentru a conduce motocicleta, identificată de polițiști în trafic, conducătorul acesteia ar fi trebuit să dețină permis de conducere pentru categoria A.

Polițiștii au deschis dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, pentru comiterea a două infracțiuni la regimul rutier. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.