11 tineri vor fi botezati duminica

Masina in flacari
Masina in flacari
22 octombrie 2008
opc
Obligate să respecte drepturile consumatorilor
22 octombrie 2008

11 tineri vor fi botezati duminica

Copii straziiDuminică, 26 octombrie a.c., la finalul Sfintei Liturghii oficiate la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Zalău, Preasfinţia Sa, Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului va săvârşi Sfânta Taină a Botezului

pentru un număr de 11 tineri, cu vârsta cuprinsă între 19 şi 32 de ani.

    Aceşti tineri au fost crescuţi în sistemul instituţionalizat, iar la vârsta majoratului au ajuns pe stradă. În momentul de faţă ei locuiesc, împreună cu alţi 9 tineri, într-o centrală dezafectată din cartierul Simion Bărnuţiu. De mai multă vreme, Episcopia Sălajului este preocupată de situaţia lor socială şi spirituală, derulând în momentul de faţă un program de asistenţă şi sprijin pentru ei.
    Datorită faptului că aceşti tineri nu au fost botezaţi până acum, ei şi-au manifestat această dorinţă, iar cu binecuvântarea şi sub îndrumarea Preafinţitului Petroniu, a fost început un program de catehizare care va fi încununat prin primirea Sfintei Taine a Botezului.
    Credincioşii care doresc să sprijine acţiunile sociale şi misionare ale Bisericii Ortodoxe sunt rugaţi să ia legătura cu Sectorul Social al Episcopiei Sălajului.
 

    Biroul de presă al Episcopiei Sălajului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *