13 persoane de la E-ON sunt cercetate in cazul deflagratiei de la bl.E24

e 24
14 septembrie zi de doliu in Zalau
14 septembrie 2008
Abrudan
Profa de franceza din Zalau poate reveni la catedra din 15 septembrie 2009
15 septembrie 2008

13 persoane de la E-ON sunt cercetate in cazul deflagratiei de la bl.E24

E24
Duminica  14 septembrie s-a implinit un an de la explozia care a avut loc la  bl. E24, incident care a marcat multa lume, in special persoanele care au locuit de o viata in acel imobil. Tot ce a mai ramas pe amplasamentul respectiv sunt 3 braduleti si un monument funerar inscriptionat astfel:„Eroarea umana, neglijenta si nepasarea intotdeauna fac victime. In memoria tinerilor decedati in explozia de la blocul E24 si a celor ramasi fara locuinta si bunuri, doar cu speranta ca adevarul se va afla”.
In confernta de presa care a avut loc azi 15.09.2008 la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, dn.procuror Pece Vaida Rodica  a tinut sa precizeze ca deocamdata nu se va pronunta asupra solutiei pana nu se  ajunge la  finalizarea dosarului.In schimb a  subliniat faptul ca  aceasta cauza nu a ramas in nelucrare in aceasta perioda de un an fapt ce rezulta din nr. de probe  administrate in caz operativ. De asemenea a specificat  ca trebuie sa respecte codul de  procedura penala si ca in cel mai scurt timp va da solutia  legala si temeinica. Conform sursei citate din cauza obiectiva nu s-a incheiat aceasta procedura pentru ca unul din invinuiti este plecat.Doarul de urmarirea penala  se afla la sfarsit, dar exista un singur act de urmarire penala care trebuie efectuat si care nu a putut fi solutionat din pricina ca acea persoana se afla in concediu fiind plecat in statiune.Conform celor precizate de dn.procuror Pece Vaida Rodica au fost foarte multe probe de adminstrat de la CJ,Tirgu-Mures si  Zalau. Ne-a mai declarat ca la sfarsitul lunii august s-a incheiat si expertiza judiciara care a fost comunicata  la fiecare persoana in parte. "Nu din vina procurorului nu s-a putut finaliz ancheta"
In incheierea conferintei de presa dn. procuror a promis ca va face dreptate, asa cum de altfel au declarat si locatarii intr-un material realizat de catre echipa ZalauTv.ro:

Barna Valeria:Dezamagirea este foarte mare, asteptarile sunt multe dar a trecut un an si pana in acest moment nu se cunosc vinovatii.Vrem sa se faca dreptate.Nu ne putem obisnui cu gandul ca acesti tineri nu se mai afla printre noi.

 

Simon Claudia: Este dureros sa vrei sa te intorci acasa si sa nu poti, pentru noi acesta zona era casa noastra iar acum nu mai e decat un spatiu gol. E trist ca am pierdut, 2 fiinte dragi care au fost chemate in cer mult prea devreme.Vinovatii sa plateasca si sa se faca dreptate.

 

Radu Girboan:Se zvoneste ca luni se va da rezultatul anchetei,am asteptat c-am mult speram sa nu fim dezamagiti. A trecut prea mult timp si nu ni s-a spus mare lucru decat ce era de comunicat. Speram sa se faca dreptate. Vrem sa construim din nou un bloc aici si sa ne mutam in el daca vom avea fonduri pentru a putea face acest pas. Cine are bani are dreptate noi oamenii de rand nu avem bani din salariile pe care le avem nu vom pute sa ne construim un alt bolc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *