14 septembrie zi de doliu in Zalau

Comemorarea victimelor din blocul explodat
13 septembrie 2008
E24
13 persoane de la E-ON sunt cercetate in cazul deflagratiei de la bl.E24
15 septembrie 2008

14 septembrie zi de doliu in Zalau

e 24Zeci de persoane s-au adunat azi in fata  fostului bloc E24 din Zalau unde in urma cu un an a avut loc o puternica deflagratie in urma careia

2 persoane au murit si 9 au fost ranite.Fosti locatari s-au adunat pentru a aduce un omagiu celor 2 ingeri care au trecut in nefiinta mult prea devreme Diana Satmari 14 ani si Paul Salajean 21ani.Mai multi tineri au purtat tricouri cu poza lui Paul si a Dianei, au aprins lumanari si au tinut un moment de reculegere pentru cele 2 suflete.

 

Iata ce ne-au decarat cativa dintre locatari:

 

Satmari Tatiana:In aceea expolzie mi-am pierdut fiica pe Diana nimeni si nimic nu o sa mi-o aduca inapoi.Mie foarte greu pentru ca cealalta fiica a mea a suferit 5 operatii de atunci.

 

Barna Valeria:Dezamagirea este foarte mare, asteptarile sunt multe dar a trecut un an si pana in acest moment nu se cunosc vinovatii.Vrem sa se faca dreptate.Nu ne putem obisnui cu gandul ca acesti tineri nu se mai afla printre noi.

 

Simon Claudia: Este dureros sa vrei sa te intorci acasa si sa nu poti, pentru noi acesta zona era casa noastra iar acum nu mai e decat un spatiu gol. E trist ca am pierdut, 2 fiinte dragi care au fost chemate in cer mult prea devreme.Vinovatii sa plateasca si sa se faca dreptate.

 

Radu Girboan:Se zvoneste ca luni se va da rezultatul anchetei,am asteptat c-am mult speram sa nu fim dezamagiti. A trecut prea mult timp si nu ni s-a spus mare lucru decat ce era de comunicat. Speram sa se faca dreptate. Vrem sa construim din nou un bloc aici si sa ne mutam in el daca vom avea fonduri pentru a putea face acest pas. Cine are bani are dreptate noi oamenii de rand nu avem bani din salariile pe care le avem nu vom pute sa ne construim un alt bolc.

 

Radu Capalnasiu primar Zalau :Stiu ca s-a format o Asociatie a fostilor locatari din blocul E24 care au inmanat o cerere pentru a construi un alt bloc pe acel amplasament. Daca fondurile vor fi suficiente se va demara acest proiect dar deocamdata trebuie sa asteptam rezultatul expertizei pentru a ne putea pronunta.

 

Oamenii spera sa li se comunice cat mai curand rezultatul expertizei si ca cei care vor fi gasit vinovati sa plateasca pentru suferinta  cauzata.Au ramas cu un gust amar dupa acest incident tragic in care si-au pierdut casele si tot ce au agonisit de o viata.

Putine oficialitati ale orasului Zalau au fost prezente la un eveniment atat de importatant pentru Zalau, au uitat ca a trecut un an de cand a avut loc deflagratia la fostul bloc E 24 .

Atat a mai ramas astazi un monument funerar ridicat pe locul cu pricina: „Eroarea umana, neglijenta si nepasarea intotdeauna fac victime. In memoria tinerilor decedati in explozia de la blocul E24 si a celor ramasi fara locuinta si bunuri, doar cu speranta ca adevarul se va afla”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *