14 PRIMARI INSELATI DE O CANTAREATA

ACCIDENT: A LOVIT UN ATV
23 noiembrie 2015
Copil lovit de o masina
23 noiembrie 2015

14 PRIMARI INSELATI DE O CANTAREATA

14 primării din judeţ au încheiat contracte cu falşii agenţi

 

Cântăreața de muzică populară Daniela Berșu, de 28 de ani, din Gorj, a fost arestată în județul Sălaj, pentru înșelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi constituire de grup infracţional organizat. Aceasta făcea parte dintr-o grupare de escroci care-i înșela pe primarii unor localități din Sălaj.  Alături de cântăreața gorjeană au mai fost arestați preventiv Cătălin Adrian Ionescu și Matei Glăvan, ambii din Gorj.

Procurorii din Sălaj au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, un flagrant la Primăria Vîrşolţ. Oamenii legii au prins-o în flagrant pe Daniel Berşu, iar ceilalţi complici au fost capturaţi la scurt timp.


Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada octombrie – noiembrie 2015, Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian şi Glăvan Ion Matei, Catrinoiu Cristian Ovidiu, împreună cu alte două persoane neidentificate până în prezent, au constituit un grup infracţional având ca scop determinarea, prin inducerea în eroare, a UTA-urilor din judeţul Sălaj (primăriile), să încheie contracte cu societatea comercială “Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”.

 

Pentru atingerea scopului grupului infracţional organizat Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian şi Glăvan Ion Matei, împreună cu alte două persoane neidentificate s-au deplasat la 14 primării de pe raza judeţului Sălaj, şi-au declinat calităţi de funcţionari ai Agenţiei Naţionale de Integritate şi sub pretextul completării unor formulare intitulate “RAPORT DE ANALIZĂ ÎN VEDEREA SPORIRII CAPACITĂŢII ADMINISTRATIVE UATC“ cele trei persoane au determinat prin mijloace frauduloase reprezentanţii primăriilor să semneze acorduri de implementare “SISTEM INFORMATIC INTEGRAT”, care erau adevărate contracte.

 

 

Astfel sub pretextul completării unui chestionar, care ulterior trebuia semnat de către primari, „experţii” le introduceau sub chestionar primarilor, părând că fac parte integrantă din chestionar, adevărate contracte cu Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative, un SRL cu titulatura ce dă impresia unui program strategic guvernamental, în contract acesta având calitatea de furnizor al sistemului informatic integrat ce cuprinde pachetul de servicii sofware www.e-buget.eu.

După completarea chestionarelor „experţii” le cereau primarilor să semneze chestionarul, indicându-le locul unde să semneze, unul dintre locurile indicate fiind şi la finalul „Acordului de implementare SII E-BUGET.EU” (denumire utilizată tocmai pentru a nu atrage atenţia) care de fapt constituia un contract. Contractele erau pregătite, fiind inserate numele unităţilor administrative teritoriale, precum şi numele reprezentanţilor acestor primării.

 

Potrivit contractului, furnizorul punea la dispoziţia beneficiarului pachetul de aplicaţii informatice software ca serviciu pentru acces utilizator pentru acces on-line şi utilizare prin interfaţă web a setului de aplicaţii software instalate pe server-ele administrate de către furnizori la adresa de internet www.e-buget.eu.

Preţul convenit de către părţi pentru pachetul de servicii aferente sistemului informatic www.e-buget.eu, contractat de către beneficiar în baza acordului, era de 870 USD/an. Preţul aferent comunicărilor pe suport de hârtie menţionat în contract este de 6 USD pentru fiecare dosar generat de către beneficiar prin intermediul aplicaţiei www.e-buget.eu. Factura se emitea ulterior semnării acordului, pentru perioade succesive de câte 12 luni. Acordul se încheia pe o perioadă de 4 ani şi se prelungea automat în aceleaşi condiţii dacă niciuna dintre părţi nu îl denunţa cu 60 de zile înainte de expirarea sa. Relevanţă pentru intenţia grupului infracţional o constituie clauza potrivit căreia în cazul denunţării acordului, din orice motiv de către beneficiar sau furnizor, înainte de expirarea duratei acordului sau fără respectarea termenului de preaviz, denunţătorul urma să fie obligat la plata sumei de 2380 EUR reprezentând taxă reziliere, prin inserarea acestei clauze urmând să descurajeze orice încercare de denunţare a acordului de către „beneficiari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *