14 SOFERI AU RAMAS FARA PERMIS

Firma amendata pentru nesemnalizarea obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public
10 martie 2020
Activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online
11 martie 2020

14 SOFERI AU RAMAS FARA PERMIS

Peste 200 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii rutieri în 48 de ore, ca urmare a acţiunilor desfăşurate pe raza judeţului. Au fost reţinute şi 14 permise de conducere.

În perioada 7-8 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat, în tot judeţul, pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, context în care au fost aplicate 265 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 88650 lei.

Din totalul sancţiunilor, 138 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru depăşire neregulamentară, cinci pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, 16 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, o sancţiune pentru neacordarea de prioritate la vehicule, una pentru neacordarea de prioritate la pietoni, iar diferenţa au constituit alte abateri. 

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost reţinute 14 permise de conducere, din care şapte pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru depăşire, două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi un permis de conducere a fost reţinut pentru neacordare de prioritate la pietoni.

Totodată, poliţiştii au mai constatat două infracţiuni şi au retras două  certificate de înmatriculare.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă, trebuie să circulați cu viteză redusă.

Pietonilor de recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să fie făcută prin locurile special amenajate şi numai după ce s-au asigurat că pot traversa în siguranţă. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *