19 EXPLOZII, SOLDATE CU 13 VICTIME

PROFESORUL A PRIMIT MITA INTRE
25 februarie 2015
Unguru’ Bulan – Sunt Celebru! Scoate-ma, dracului, de aici! (S17E09)
25 februarie 2015

19 EXPLOZII, SOLDATE CU 13 VICTIME

Atenţie la ţevile de gaz când vă renovaţi locuinţele!

• Intervenţiile neautorizate la instalaţiile de gaz pot provoca evenimente tragice, soldate cu victime omeneşti  şi pagube

materiale;

 

• Apelaţi doar la specialişti şi respectaţi strict regulile de siguranţă care sunt esenţiale pentru toţi consumatorii de gaze naturale;

Adesea auzim la radio sau vedem la televizor ştiri care ne cutremură despre explozii devastatoare în urma  cărora mai multe persoane sunt rănite, iar altele îşi pierd viaţa. În multe dintre aceste cazuri cercetările  evidenţiază drept cauză a exploziilor tăierea sau modificarea traseului ţevilor de gaz din  locuinţe sau de pe  casa scării de către persoane neautorizate.

Să apelezi la un meşter de ocazie pentru ceea ce pare a fi o lucrare simplă este pentru unii o „afacere bună”  dar consecinţele pot fi dezastruoase. Orice astfel de intervenţie reprezintă un risc major de explozie care  poate afecta nu numai locuinţa în care aceasta se produce, ci şi pe cele din vecinătate,  generând atât pagube  materiale cât şi accidentări grave, ori chiar pierderi de vieţi omeneşti. Aceasta trebuie să dea de gândit  fiecăruia dintre utilizatorii de gaze naturale şi să-i determine să acţioneze cu responsabilitate.  De aceea,  compania E.ON Distribuţie România atrage atenţia tuturor consumatorilor de gaze naturale să nu facă nicio  intervenţie la instalaţiile de gaz fără a respecta una dintre principalele reguli de  siguranţă, şi anume, să  apeleze numai la specialişti autorizaţi de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.  Improvizaţiile, intervenţiile neautorizate, manevrarea incorectă a aparatelor  alimentate cu gaze naturale,  precum şi utilizarea unor instalaţii sau aparate defecte sau deteriorate au fost principalele cauze care au dus  în anul 2014, numai în aria de activitate E.ON, la producerea a 19 explozii, soldate cu 13  victime, dintre care  una a decedat.

Sfatul nostru este ca atunci când vă renovaţi locuinţele să aveţi grijă la manevrele pe care le faceţi în  apropierea ţevilor de gaz sau a aparatelor care funcţionează pe bază de gaze naturale, pentru a nu afecta  etanşeitatea robinetelor sau racordurilor flexibile şi astfel să se permită acumularea de  gaze naturale în  încăperi.

Nu în ultimul rând, este foarte important ca atunci când doriţi să dezafectaţi o instalaţie de gaz pe care nu o  mai folosiţi, să o faceţi doar în baza unor documentații tehnice aprobate de autoritățile abilitate şi să lăsaţi  operaţiunea propriu-zisă în seama specialiştilor.

Prin intermediul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”, Inspectoratul General pentru Situaţii de  Urgenţă (IGSU) şi E.ON România derulează începând cu anul 2012, la nivel naţional, campanii de informare,  prevenire  şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării  necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *