7 persoane de la E-on Gaz trimise in judecata

Permise de conducere
Examene pe calculator pentru permis auto
24 septembrie 2008
Primar Zalau
Problema cainilor comunitari
26 septembrie 2008

7 persoane de la E-on Gaz trimise in judecata

Rezulatatul ancheteiParchetul de pe langa Judecatoria Salaj, a dat miercuri 24.09.2008 rezultatul anchetei privind explozia de la blocul E24, care a avut loc in urma cu un an in Zalau, jud. Salaj explozie in urma careie doi tineri si-au pierdut viata si 11 persoane au suferit leziuni corporale. Din cele 13 persoane din cadrul EON-GAZ Zalau cercetate initial, doar 7 sunt trimise in judecata pentru comiterea a 19 infractiuni.
Stana Pompilia prim procuror a tinut sa reaminteasca faptul ca la acest caz s-a lucrat in echipa data fiind complexitatea ei.De la bun inceput au fost desemnate pentru anchetarea cazului doamnele procuroare Rodica Vaida Pece si Angela Balaszi. S-a colaborat foarte bine si cu polita din SJ care au fost delegati sa efectueze anumite acte penale.” Dupa finalizarea cauzei, solutia a ajuns la mine si am considerat ca este cea temeinca si legala,asa ca am confirmat acea solutie”.

Rodica Vaida Pece – Procuror de pe langa Parchetul Salaj: „7 persoane au fost trimise in judecata pentru comiterea a 19 infractiuni :
1)distrugerea din culpa a bunurilor locatarilor si a celor 19 imobile din blocul E24
2)distrugerea din culpa a masinilor si a geamurilor locatarilor blocului E15(vis-avis de E24), rezultate in urma suflului exploziei
3)uciderea din culpa a celor 2 persoane conf. art.178 al.2 si 5 din Codul Penal
4)vatamarea corporala din culpa a minorei Satmari Laura, victima a ramas cu o infirmitate locomotora permanenta, necesitand un numar de 150 de zile de ingrijiri medicale
5) 5 infractiuni de vatamare corporala conf. art.184 al.1 si 3 Cod Penal

Conform art. 1000 al.3 Cod Civil, SC EON-GAZ DISTRIBUTIE Tg. Mures a fost introdusa in cauza ca parte civilmente.
Din cele 7 persoane anchetate 3 fac parte din conducerea EON-GAZ Zalau, iar 4 persoane fac parte din centrul operational Zalau. Doua din cele 3 persoane anchetate, nu se mai afla la conducerea EON-GAZ Zalau, motivul ramane necunoscut deocamdata.

Expertiza judiciara dispusa in cauza si rapoartele au stabilit faptul ca explozia a avut loc datorita scurgerilor din conducta stradala, din acele orificii, care timp de 2 ani au alertat permanent locatarii blocului E24. Conform sursei citate:”Locatarii s-au constituit parti civile cu valoarea apartamentelor distruse, cu bunuri distruse in explozia din toamna anului trecut, plus 100 euro pe fiecare membru de familie pentru fiecare zi de la data exploziei pana la recuperarea prejudiciului.”
Din cele 7 persoane anchetate,un numar de 6 persoane au fost trimise in judecata pentru infractiunile enumerate anterior, un inculpat fiind trimis in judecata pentru favorizarea infractiunii prezentate de art. 64 al.1 Cod Penal, respectiv in 14 sept. 2007 inculpatul fiind in concediu s-a deplasat la fata locului pentru a face masuratori cu aparatul variotec masurand curentul din baterie in locul concentratiei de gaz, desi a fost antentionat nu a folosit aparatul corect. Prin rechizitoriu a fost sesizata Judecatoria Zalau intru-cat dosarul intra in competenta sa.
Din cei 7 inculpati doar 3 au dorit sa se declare nevinovati, ceilalti 4 refuzand sa dea declaratii, avand dreptul la tacere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *