7 ZILE PE … DRUMURI !

MDLPL
Raportul de guvernare al Ministerului Dezvoltarii
31 octombrie 2008
Politia
Arestat dupa accident
4 noiembrie 2008

7 ZILE PE … DRUMURI !

PolitiaAcţiunile desfăşurate de către agenţii de poliţie rutieră din judeţul Sălaj, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere au condus la constatarea, în perioada 24 – 30.10.2008, a 21 fapte de natură penală şi 723 fapte contravenţionale.

Au fost sancţionate contravenţional un număr de 136 persoane care, în calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 28 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzător ori în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi 7 persoane care conduceau căruţe tractate de animale, fără ca acestea să fie echipate corespunzător.

Ca de fiecare dată, marea pondere a celor sancţionaţi o constituie conducătorii auto, care reprezintă de fapt şi cea mai numeroasă categorie de participanţi la trafic.

Astfel că, din cei 552 “şoferi amendaţi“, 193 au condus autovehicule cu viteză peste limita legală, 17 au oprit ori staţionat autovehiculul în locuri interzise, iar un număr de 58 conducători auto, pe lângă amenda primită, au rămas şi fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă limitată de timp.

Pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto au fost reţinute certificatele de înmatriculare a unui număr de 9 autovehicule.

Din păcate, în perioada analizată, pe raza judeţului Sălaj s-au înregistrat şi 2 accidente grave de circulaţie soldate cu 2 răniţi grav, precum şi 5 accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a 7 persoane.

De la începutul anului în curs, la nivelul judeţului au fost înregistrate un număr de 146 accidente grave soldate cu 29 morţi, 162 răniţi grav.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, situaţia se prezintă astfel: +25 accidente grave, +10 morţi şi +39 răniţi grav.

Pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţul Sălaj, conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere, reducerea numărului persoanelor decedate şi a celor rănite grav în accidente rutiere şi dezvoltarea colaborării cu alte instituţii care au atribuţii în domeniu, în perioada 03 – 09.11.2008, la nivelul întregului judeţ, vor fi organizate şi desfăşurate de către lucrătorii de poliţie cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră, acţiuni preventive după cum urmează:

– 03.11.2008 – acţiuni pe linia disciplinării taximetriştilor şi pentru depistarea în trafic a conducătorilor de vehicule care conduc în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice;

– 04.11.2008 – acţiuni pe linia disciplinării pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor;

– 05.11.2008 – acţiuni pe linia respectării regimului legal de viteză şi pe linia acordării priorităţii pietonilor şi vehiculelor în drept;

– 06.11.2008 – acţiuni pe linia disciplinării taximetriştilor şi pe linia respectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric;

– 07.11.2008 – acţiuni pe linia disciplinării pietonilor;

– 08.11.2008 – acţiuni pe linia respectării regimului legal de viteză şi pentru depistarea în trafic a conducătorilor de vehicule care conduc în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice;

Comisar de poliţie,CIPLEU LIVIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *