9 obiective în 13 judeţe, recepţionate în luna iunie 2009

Volei Jandarmi
Jandarmii sălăjeni au câstigat campionatul de volei etapa finală
29 iunie 2009
Dunarea
Ziua Internaţională a Dunării
29 iunie 2009

9 obiective în 13 judeţe, recepţionate în luna iunie 2009

aparate Compania Naţională de Investiţii a finalizat, în luna iunie 2009, în cadrul programului „Construcţii săli de sport”, 14 săli de sport în 11 judeţe, săli ce garantează accesul la facilităţi moderne de practicare a sporturilor, în acord cu principiile, normele şi standardele europene.

Din cele 14 săli de sport recepţionate în luna iunie, 6 săli de sport de tip 1 (săli de sport şcolare cu nivel de practică competiţională locală, cu teren de handbal şi 150 de locuri în gradene) au fost construite în judeţele – Covasna (1 sală), Mehedinţi (1 sală), Sălaj (1 sală), Suceava (1 sală), Timiş (1 sală), Tulcea (1 sală) şi 8 săli de sport de tip 2 (săli de educaţie fizică şcolară) au fost construite în judeţele – Bihor (1 sală), Bistriţa Năsăud (1 sală), Botoşani (1 sală), Covasna (1 sală), Sălaj (1 sală), Suceava (1 sală), Mureş (1 sală) şi Vrancea (1 sală).

Alte două obiective de investiţii au fost finalizate în Judeţele Alba (biserica reformata din Cetatea Aiudului) şi Sălaj (clădirea Primăriei – sat Meseşenii de Jos), în cadrul programului „Intervenţii în primă urgenţă la construcţii vulnerabile şi care prezintǎ pericol public”.
În cadrul „Programului pilot privind realizarea experimentalǎ „in situ”, în perioada 2008-2010 a unor sectoare de drumuri de interes local clasate, prin utilizarea de materiale şi tehnologii noi, agrementate tehnic” au fost finalizate trei obiective în următoarele judeţe: Mureş (drum experimental), Satu Mare (drum experimental) şi Sălaj (drum experimental).
Compania Naţională de Investiţii va finaliza în anul 2009, 111 săli de sport aflate în execuţie şi va iniţia procedurile de atribuire a contractelor de lucrări, urmate de începerea efectivă a lucrărilor pentru alte obiective noi de investiţii, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie.

MDRL are ca principale domenii de activitate planificarea, dezvoltarea teritoriala nationala si regionala, cooperarea transfrontaliera, transnationala si interregionala, urbanismul si amenajarea teritoriului, construirea de locuinte.
In aceste domenii, MDRL gestioneaza 48 de programe finantate din fonduri europene si nationale. Programele cu finantare europeana sunt: Programul Operational Regional 2007-2013 (REGIO), 11 programe de cooperare teritoriala europeana, programe PHARE Coeziune economica si sociala, programe PHARE cooperare transfrontaliera. Programele finantate in totalitate din bugetul de stat sunt destinate dezvoltarii teritoriale, construirii de locuinte, reabilitarii termice a blocurilor de locuinte, consolidarii cladirilor cu risc seismic, dezvoltarii infrastructurii rurale, construirii de sali de sport si de camine culturale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *