Accident grav la Pericei

Faza saptamanii: Iepure accidentat
13 august 2007
RECOMANDARI ALE POLITIEI RUTIERE PENTRU SIGURANTA SI FLUENTA TRAFICULUI PE AUTOSTRAZI
16 august 2007

Accident grav la Pericei

ztvÎn data de 15.08.2007, orele 11,45, pe DN 1H, între localităţile Şimleu Silvaniei şi Pericei, jud. Sălaj, H. Otto, de 23 ani, din Zalău, posesor al pemisului de conducere valabil pentru categoria “B” din anul 2002, eliberat de I.P.J. Sălaj, în timp ce se deplasa cu autoturismul marca Audi ….

Click Read More pentru mai multe detalii !

  

 …. proprietatea unei firme private, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autoturism marca Dacia 1310, care circula în faţa sa. Din această cauză, cele două autovehicule s-au tamponat.

În urma impactului, două pasagere ale autoturismului Dacia au fost rănite grav, iar şoferul şi un alt pasager au suferit leziuni uşoare.

                                          7 ZILE PE … DRUMURI !

    Acţiunile desfăşurate de către agenţii de poliţie rutieră din judeţul Sălaj, pentru atingerea obiectivelor Programului partenerial de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere care se derulează la nivel naţional în cadrul campaniei “STOP Accidentelor! Viaţa are prioritate! – 2007”, au condus la constatarea în perioada 03 – 09.08.2007 a 3 fapte de natură penală (2 – conducere autovehicule cu alcoolemie peste limita legală, 1 – conducere fără permis de conducere) şi a 791 fapte contravenţionale sancţionate cu amenzi  în valoare totală de 57.800 lei.
Au fost sancţionate contravenţional un număr de 71 persoane care în calitate de pietoni au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-alungul drumului public, 52 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzător ori în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi 13 persoane care conduceau căruţe tractate de animale, fără ca acestea să fie echipate corespunzător.
    Ca de fiecare dată, marea pondere a celor sancţionaţi o constituie conducătorii auto, care reprezintă de fapt şi cea mai numeroasă categorie de participanţi la trafic.
Astfel că, din cei 655 “şoferi amendaţi“, 99 nu au purtat în timpul deplasării centura de siguranţă, 250 au condus autovehicule cu viteză peste limita legală, 17 au oprit ori staţionat autovehiculul în locuri interzise, iar un număr de 56 conducători auto, pe lângă amenda primită au rămas şi fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce (15 – pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 – pentru conducere autovehicul ce prezenta defecţiuni tehnice grave la sistemul de frânare ori mecanismul de direcţie, 17 – pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 18 – pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii pietonilor sau autovehiculelor ori a depăşirilor neregulamentare şi 3 – pentru neanunţarea şi/sau neprezentarea la unitatea de poliţie competentă, în termen de 24 de ore de la implicarea într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat numai avarierea vehiculului).
În aceeaşi perioadă au fost reţinute şi un număr de 13 certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.
    Din păcate, în perioada analizată, pe raza judeţului Sălaj s-au înregistrat şi 3 accidente de circulaţie grave, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 2 persoane, (1 accident pe DN 1C, între localităţile Ileanda şi Glod, soldat cu 1 rănit grav, ca urmare a conducerii unei autoutilitare cu viteză neadaptată condiţiilor de drum umed şi curbă deosebit de periculoasă şi 2 accidente pe DN 1F, unul între localităţile Badon şi Hereclean ca urmare a neasigurării la efectuarea manevrei de întoarcere şi unul în localitatea Ciumărna, cauzat de conducerea unei motociclete cu viteză excesivă). Au fost înregistrate şi 6 accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 7 persoane, survenite, 3 în oraşul Jibou, 2 în municipiul Zalău şi 1 în localitatea Hida.
    De la începutul anului în curs, la nivelul judeţului au fost înregistrate un număr de 61 accidente grave soldate cu 12 morţi şi 56 răniţi grav, respectiv 74 accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a 87 persoane.
    Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 55 accidente grave soldate cu 13 morţi şi 50 răniţi grav, situaţia se prezintă astfel: +6 accidente grave, -1 mort şi +6 răniţi grav.
    Comparând numărul total de accidente cu victime înregistrate în perioada 01.01 – 09.08.2007 (135 accidente soldate cu 12 morţi, 56 răniţi grav şi 116 răniţi uşor) cu numărul accidentelor de circulaţie cu victime înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2006 (când s-au înregistrat 144 accidente soldate cu 13 morţi, 50 răniţi grav şi 139 răniţi uşor), se constată o scădere cu 9 a numărului de accidente cu victime, o scădere cu 1 a numărului de persoane decedate, o creştere cu 6 a numărului persoanelor rănite grav şi o scădere a numărului persoanelor rănite uşor cu 28.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *