Acţiuni cu caracter social

opc
Sfaturi pentru consumatori
10 decembrie 2008
Vaccin col uterin
CANCERUL DE COL UTERIN POATE UCIDE! VACCINEAZA-TE
10 decembrie 2008

Acţiuni cu caracter social

Cadouri pentru copiiCu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, Episcopia Sălajului a desfăşurat mai multe acţiuni cu caracter social
Astfel, în seara de Sfântul Nicolae, reprezentanţii Episcopiei, P.C.Pr. Florin Crecan – consilier social, P.Cuv.Singhel Antonie Pinţa – exarhul mănăstirilor, maica Stela Andrunache, însoţiţi de un grup de 30 de colindători, membri ai Ligii Tineretului Creştin Ortodox Zalău, s-au deplasat la Centrul de Servicii Comunitare din Jibou. Aici au colindat, au purtat discuţii cu cei asistaţi şi cu personalul Centrului şi au împărţit daruri celor 77 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 3 şi 20 de ani. Au fost primiţi cu bucurie, iar copii din Centru au răspuns la colindul vizitatorilor, susţinând un program care a inclus colinde, cântece de Crăciun şi poezii.

Acelaşi grup de colindători s-a îndreptat apoi spre Casa de tip familial din Someş Odorhei, care adăposteşte un număr de zece copii. Şi aici a fost susţinut un concert de colinde, s-au purta discuţii şi s-au împărţit daruri celor mici.

De asemenea, au fost împărţite daruri şi în municipiul Zalău, la mai multe familii nevoiaşe, cu mulţi copii şi cu probleme sociale deosebite.

Acţiuni de acest fel s-au realizat în foarte multe dintre parohiile ortodoxe din Episcopie. Spre exemplu, în Parohia Românaşi, la iniţiativa şi sub coordonarea P.C. Pr. Gheorghe Gherman, au fost împărţite daruri copiilor din localitate şi celor din numeroasa comunitate de rromi de aici. Darurile au fost oferite de elevii de la Colegiul Tehnic de Telecomunicaţii „Augustin Maior” din Cluj-Napoca, conduşi de prof. Alexandra Vlaicu. Această acţiune face parte dintr-un parteneriat mai amplu, care funcţionează de mai mulţi ani, între Parohie şi colegiul clujean.

În perioada următoare Episcopia Sălajului va intensifica acţiunile cu caracter social, venind astfel în sprijinul celor care au nevoie de căldură sufletească, de sprijin şi de ajutor material.

Reiterăm îndemnul frăţesc adresat tuturor credincioşilor, indiferent de confesiune sau etnie, de a sprijini astfel de acţiuni şi de a iniţia altele similare, astfel încât să nu rămână suflet care să nu fie cuprins, în perioada sfintelor sărbători, de bucuria de a dărui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *