CANCERUL DE COL UTERIN POATE UCIDE! VACCINEAZA-TE

Cadouri pentru copii
Acţiuni cu caracter social
10 decembrie 2008
Finante
O nouă ordonanţă de urgenţă privind taxa pe poluare.
11 decembrie 2008

CANCERUL DE COL UTERIN POATE UCIDE! VACCINEAZA-TE

Vaccin col uterin Campania nationala de vaccinare gratuita a fetitelor din clasa a IV-a impotriva Virusului Papiloma Uman (HPV) va continua pana in data de 19 decembrie 2008.

In ceea ce priveste fetitele care nu au fost vaccinate ca urmare a refuzului parintilor, in cazul revenirii asupra deciziei, parintii pot solicita vaccinarea pana in data de 15 decembrie 2008. Solicitarile formulate ulterior acestei date, vor fi luate in considerare la viitoarea campanie, in care vor fi incluse fetitele care sunt acum in clasa a III-a.

Scopul programului este de prevenire a cancerului de col uterin.

Decizia initierii si finantarii unui astfel de program a fost impusa de realitatea romaneasca: cancerul de col uterin reprezinta prima cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 – 44 ani. In fiecare zi, in Romania, 6 femei mor din cauza cancerului de col uterin, iar in fiecare an, peste 3000 de femei sunt nou diagnosticate.

Vaccinarea este cea mai eficienta metoda de prevenire a infectiei HPV responsabil de aparitia cancerului de col uterin. Conform recomandarii specialistilor, vaccinul se administreaza la varsta de 9 – 12 ani, inainte de inceperea vietii sexuale si posibila infectare cu Virusul Papiloma Uman (HPV).

Vaccinarea include administrarea a trei doze de vaccin in decurs de 6 luni. In urma administrarii a peste 30 milioane de doze de vaccin in intreaga lume, la femeile si fetele de peste 9 ani, s-a demonstrat ca vaccinul impotriva cancerului de col uterin are un profil de siguranta foarte bun.

Protejeaza-ti fiica vaccinand-o acum!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *