ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI SĂLĂJENI ÎN CADRUL PROIECTULUI ROADPOL SAFETY DAYS

Pompierii au găsit femeia rătăcită în pădure
20 septembrie 2022
ZIUA REGIO – SĂLAJ
21 septembrie 2022

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI SĂLĂJENI ÎN CADRUL PROIECTULUI ROADPOL SAFETY DAYS

În perioada 16-22 septembrie a.c. se desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days susținut de Comisia Europeană, ce are ca obiectiv reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din Europa, iar ziua de astăzi, 21 septembrie, să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere.

În consecință, polițiștii din cadrul I.P.J. Sălaj acționează în zona de competență în scopul atingerii acestor obiective, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care folosesc necorespunzător telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță, precum precum și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Astfel, astăzi, 21 septembrie, în intervalul orar 11:30-13:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier au organizat și desfășurat o acțiune informativ-preventivă în municipiul Zalău, ocazie cu care mai mulți șoferi și-au luat angajamentul de a respecta normele rutiere pentru a contribui la siguranța traficului.

Le mulțumim tuturor celor care înțeleg să respecte legea și le reamintim că scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa oamenii, ci de a-i responsabiliza și de a preveni accidentele rutiere.

Astfel, pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, vă recomandăm:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.