ZIUA REGIO – SĂLAJ

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI SĂLĂJENI ÎN CADRUL PROIECTULUI ROADPOL SAFETY DAYS
21 septembrie 2022
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI SĂLĂJENI ÎN CADRUL PROIECTULUI ROADPOL SAFETY DAYS
21 septembrie 2022

ZIUA REGIO – SĂLAJ

Stadiul de implementare al Programului Operațional Regional 2014-2020 la nivelul județului Sălaj a fost prezentat miercuri, 21 septembrie, la Zalău, cu prilejul „Zilei Regio – Sălaj”, organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în cadrul „Caravanei REGIO”.

Prezent la eveniment, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, a declarat: Banii europeni sunt o componentă uriașă în dezvoltarea durabilă a României. Mă bucur că atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul administrațiilor locale s-a înțeles importanța acestor fonduri nerambursabile, astfel încât, astăzi, suntem cu toții mult mai pregătiți pentru exercițiul financiar care urmează. Am fost primul consiliu județean care a semnat un contract de finanțare prin Programul Național Anghel Saligny și ne propunem să fim primul și în POR 2021-2027. Spun asta ținând cont de faptul că avem proiecte mature, cu contracte de proiectare și execuție semnate cu clauză suspensivă, ce ne permite să emitem ordinul de începere a lucrărilor imediat după semnarea contractului de finanțare„.

În județul Sălaj, pe POR 2014-2020, au fost semnate 91 de contracte de finanțare, în valoare totală de peste 1 miliard de lei. Consiliului Județean Sălaj îi revin 13 dintre acestea, cu o valoare de aproape 444 milioane de lei. Alte 26, în valoare de 328 milioane de lei, au fost implementate de Primăria Municipiului Zalău, în timp ce orașele și comunele sălăjene au semnat 21 de contracte, valoarea aferentă acestora fiind de 189,3 milioane de lei. De asemenea, 31 de contracte, cu o valoare de 152 milioane de lei, au fost semnate de IMM-urile din județ.

„Ziua Regio – Sălaj” face parte din seria celor șase evenimente organizate în județele din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest cu scopul de a promova investițiile de succes implementate prin POR 2014-2020, precum și oportunitățile viitoarei perioade de programare.

Andreea Marton, purtător de cuvânt CJ Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.