ADMITEREA 2020 ÎN INSTITUŢIILE MILITARE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ALE M.A.I.

I-a smuls de la gât un lanţ din aur
21 iulie 2020
Examenul Național de Definitivare în învățământ (sesiunea 2020)
21 iulie 2020

ADMITEREA 2020 ÎN INSTITUŢIILE MILITARE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ALE M.A.I.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj selecţionează candidaţi (bărbaţi şi femei) care îndeplinesc condiţiile legale şi criteriile specifice necesare formării profesionale, pentru participarea la concursul de admitere organizat în anul 2020 la Academia de Poliţie „Alexandru loan Cuza„Bucureşti.

Numărul de locuri aprobate în anul universitar 2020 la

ACADEMIA DE POLIŢIE „Alexandru Ioan Cuza” BUCUREŞTI:

15 locurialocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Drept”, programul de studii universitare de licenţă „Drept”;

25 locurialocate la Facultatea de Jandarmi pentru învăţământul cu frecvenţă -domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (din care 1 loc pentru romi, 1 loc pentru maghiari şi 1 loc pentru alte minorităţi), astfel:

20 locurialocate Jandarmeriei Române;

5 locurialocate SIE;

3 locurialocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie pentru învăţământul cu frecvenţă redusă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică”.

PERIOADA DE ÎNSCRIERE:

Cererea-tip de înscriere prevăzută se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se depune la unitatea de recrutare în perioada 17 27 iulie 2020, inclusiv în zilele de sâmbătă si duminică.

La înscriere, candidaţilor li se atribuie un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs. Codul unic de identificare atribuit, precum şi centrul zonal la care este arondat, se menţionează în scris, în cererea de înscriere.

CONDIŢII ŞI CRITERII SPECIFICE:

Pentru a participa la concursurile de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru loan Cuza” candidaţii trebuie să îndeplinească, conform Ordinului MAI nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, următoarele condiţii şi criterii specifice:

  1. să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
  2. să cunoască limba română, scris şi vorbit;
  3. să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  4. să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
  5. să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
  6. să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;

g) să aibă un comportament corespunzător principiilor şi cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;

i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

1) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs;

n) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; –

o) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

p) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

Aptitudinea/inaptitudinea prevăzută la lit. d) se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale.

Dovada îndeplinirii condiţiei prevăzute la lit. f) se face cu diplomă sau cu adeverinţă care îndeplineşte condiţiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat.

CONȚINUTUL DOSARULUI DE RECRUTARE:

Dosarele de recrutare ale candidaţilor constituite în vederea participării la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ, trebuie să conţină următoarele documente:

  1. cererea de înscriere şi CV;
  2. copii ale documentelor care atestă nivelul şi specializarea studiilor, certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea (se acceptă şi copie legalizată).

1. Pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în promoţiile
anterioare anului 2020
– diploma de bacalaureat şi foaia matricolă a studiilor liceale, în copii
certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează
recrutarea (se acceptă şi copie legalizată).

2. Pentru candidaţii care au absolvit studii liceale în afara României cu diplomă de
bacalaureat (sau echivalentul acesteia), promoţiile anterioare anului 2020:

  • atestatul de recunoaştere a studiilor, eliberat de către direcţia de specialitate din cadrul M.E.N., în copie, certificat cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea (se acceptă şi copie legalizată);
  • diploma de bacalaureat sau echivalentă cu aceasta, în traducere legalizată;
  • foaia matricolă a studiilor liceale, în traducere legalizată;
  1. copii ale actului de identitate, carnetului de muncă / certificatului stagiu de cotizare şi / sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă şi, dacă este cazul, ale livretului militar certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea (se acceptă şi copie legalizată);
  2. copii ale certificatului de naştere al candidatului, soţului / soţiei şi fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum şi, după caz, ale hotărârilor judecătoreşti privind starea civilă certificate pentru conformitate cu originalul de către lucrătorul de resurse umane care efectuează recrutarea (se acceptă şi copie legalizată);
  3. autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului şi soţul/soţia candidatului;
  4. extras de pe cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar;
  5. o fotografie color 9×12 cm;

h) două fotografii color 3/4 cm necesare confecţionării legitimaţiilor de concurs;

i) adeverinţă medicală privind concluziile examinării medicale efectuate, prevăzută în anexa nr. 5 din Ordinului M.A.I. nr. 105/2020 cu avizul APT”pentru admitere în unităţi MAI”

j) declaraţie prin care se confirmă luarea la cunoştinţă despre condiţiile legale, criteriile specifice, condiţiile de organizare a concursului şi măsurile care vor fi luate în cazul neîndeplinirii acestora şi îşi exprimă acordul pentru efectuarea verificărilor specifice.

Candidaţii etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenenţa la etnia/minoritatea respectivă şi depun în acest sens pentru dosarul de recrutare o adeverinţă emisă de o organizaţie etnică/ minoritară, constituită potrivit legii.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii depun documentele solicitate până la data de 04 august 2020.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidaţii declaraţi apt psihologic, în perioada 28 iulie 07 august 2020 (data operaţiunii bancare),potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza„, la secţiunea Admitere.

SUSŢINEREA PROBELOR DE ADMITERE:

Probele de concurs se susţin în centrele zonale de selecţie potrivit arondării.

(1) Proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice se susţine. în perioada 24 29 august 2020, iar proba de evaluare a cunoştinţelor se susţine în perioada 01 02 septembrie 2020.

(2) Repartizarea şi planificarea pentru susţinerea probelor prevăzute la alin. (1) se realizează de către Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi sunt aduse la cunoştinţa candidaţilor, în timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi al celorlalte centre zonale de selecţie.

(3) în vederea susţinerii probelor de admitere, candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate/paşaportul, iar în cazul probei de evaluare a performanţei fizice şi echipamentul sportiv necesar.

(4) Rezultatele obţinute de candidaţi se centralizează la Academia de Poliţie „Alexandru loan Cuza” şi se afişează pe site-ul instituţiei de învăţământ, în ordinea mediilor obţinute la proba de evaluare a cunoştinţelor.

(5) Contestaţiile la proba de evaluare a cunoştinţelor se transmit online la adresa [email protected], în data de 05 septembrie 2020 şi se soluţionează la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru loan Cuza„, în perioada 06 07 septembrie 2020.

Examinarea medicală se realizează potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020 pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la proba scrisă, în perioada 08 24 septembrie 2020.

AFIŞAREA REZULTATELOR FINALE:

Sunt declaraţi admişi candidaţii care au fost declaraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoştinţa candidaţilor prin afişare pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza„, până la data de 26 septembrie 2020.

Candidaţii declaraţi „Admis” au obligaţia să depună, în vederea înmatriculării, la începerea anului şcolar / universitar, diploma de bacalaureat, în original, la instituţia de învăţământ. Neprezentarea, în termenul stabilit, a diplomei, în original, din vina exclusivă a candidatului, conduce la neînmatriculare.

Toate activităţile se desfăşoară cu respectarea tuturor regulilor în vigoare stabilite la nivel naţional în vederea prevenirii răspândirii infecţiilor respiratorii cauzate de COVID-19 (distanţare socială, portul măştii, dezinfectarea pupitrelor, aparatelor ce compun traseul practic-aplicativ etc).

ATENȚIE!

Situaţii care determină încetarea activităţii de recrutare şi selecţie:

Activităţile de recrutare şi selecţie încetează pentru candidaţii aflaţi în următoarele situaţii:

  1. nu depun în termenul-limită stabilit dosarul de recrutare în volum complet;
  2. încearcă sau fraudează, prin orice mijloace, activitatea de recrutare şi selecţie;
  3. nu îndeplinesc în mod cumulativ condiţiile şi criteriile de recrutare.

În cazul în care identificarea situaţiilor menţionate se face după încheierea admiterii, candidatul respectiv pierde locul obţinut prin concurs indiferent de anul de şcolarizare în care se află.

CENTRUL ZONAL DE SELECȚIE:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj și Sibiu.

Cei interesaţi se pot adresa la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *