Amenzi pentru 23 de cai lasati liberi si nesupravegheati

ATENTIE! POLITISTII CONTROLEAZA NOAPTEA
15 septembrie 2021
Sofer de 25 de ani depistat drogat la volan
15 septembrie 2021

Amenzi pentru 23 de cai lasati liberi si nesupravegheati

Ieri, 14 septembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au acționat în comuna Șamșud, pentru prevenirea pășunatului ilegal și asigurarea ordinii și siguranței publice.Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a șase ore și au participat, pe lângă efective ale secției, 6 jandarmi, un specialist criminalist, un reprezentant A.N.A.R.Z. și 2 specialiști din cadrul R.A.R.

Efectivele angrenate în acțiune au identificat, pe pășunile localităților Șamșud și Valea Pomilor, 23 de cai, lăsați liberi și nesupravegheați, iar 17 au fost prinși.

Toate animalele au fost cu probleme, respectiv: 4 nu aveau microcip și pentru 13 proprietarii nu aveau documentele prevăzute de legislația sanitar-veterniară.

În urma activităților au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.000 de lei și au fost reținute 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost identificați autorii în două dosare penale de furt, rămase inițial cu autori necunoscuți. -Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.