Aproape 1000 de sancţiuni au fost aplicate poliţişti în trei zile

ATENTIE! Siguranţa on-line a copiilor şi tinerilor
5 mai 2020
Şase accidente cu părăsirea locului faptei produse pe raza judeţului
5 mai 2020

Aproape 1000 de sancţiuni au fost aplicate poliţişti în trei zile

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la structura de ordine publică, au desfăşurat în primele zile ale lunii mai a.c., o acţiune pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa traficului rutier, dar şi pentru a combate ilegaţităţile de orice fel.aproape 1000 de sancţiuni au fost aplicate de poliţişti.

În perioada 1-3 mai a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică şi rutieră au acţionat pe raza judeţului pentru siguranţa cetăţenilor.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 986 de sancţiuni contravenţionale, din care 35 au fost aplicate la Legea 61/1991, două la Legea 12/1990, 269 pentru nerespectarea ordonanţelor militare, 614 la regimul circulaţiei rutiere, patru la Legea 171/2010, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

De asemenea, în perioada de referinţă, poliţiştii au reţinut 46 de permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare.

Pe lângă sancţiunile aplicate au mai fost constatate 14 infracţiuni, din care şase la regimul circulaţiei rutiere şi opt de natură judiciară.

Exemple :

►La data de 2 mai a.c., la ora 12:46, poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, au fost sesizați prin apelul de urgenţă 112, de către un bărbat din comuna Fildu de Jos, despre faptul că, la data menţionată, un bărbat, din judeţul Cluj, care se afla la locuinţa acestuia i-a sustras un telefon mobil.

Verificările efectuate de poliţişti au dus în scurt timp la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei.

În urma verificărilor efectuate, bărbatul a fost identificat, iar telefonul a fost recuperat şi restituit păgubitului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de furt.

►La data de 3 mai a.c., ora 1930, un bărbat din comuna Sâg a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 191 D.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *