Şase accidente cu părăsirea locului faptei produse pe raza judeţului

Aproape 1000 de sancţiuni au fost aplicate poliţişti în trei zile
5 mai 2020
Nou la RAR! De astăzi aflați și istoricul de daune al vehiculelor!
5 mai 2020

Şase accidente cu părăsirea locului faptei produse pe raza judeţului

De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului s-au produs şase accidente de circulaţie în care autorii au părăsit locul faptei. În toate cazurile, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate.

Din totalul accidentelor, două au fost grave şi s-au soldat cu decesul a două persoane, iar patru au fost uşoare, fiind soldate cu patru răniţi.

Alte 30 de astfel de accidente au fost soluţionate de poliţişti în cursul anului 2019, autorii fiind identificați în scurt timp de la sesizare. 

Dintre acestea,14 accidente de circulaţie au fost grave, soldate cu patru morţi, 11 au fost răniţi grav şi doi răniţi uşor, şi 16 accidente uşoare, soldate cu 18 răniţi.

Atenție, șoferi!

În situația în care conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile Codului Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuviințarea poliției.

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale  examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției; să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligat să anunțe de îndată cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *