ARESTAT PREVENTIV PENTRU EFECTUARE DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE SUSCEPTIBILE DE A PRODUCE EFECTE PSIHOACTIVE, PUNERE ÎN CIRCULAȚIE DE VALORI FALSIFICATE ȘI ÎNȘELĂCIUNE

VIZITĂ PE ȘANTIERUL DJ 191C: NUȘFALĂU – CRASNA – ZALĂU – CREACA
14 iunie 2022
„EXPLOZIE” DE DROGAȚI ÎN SĂLAJ
14 iunie 2022

ARESTAT PREVENTIV PENTRU EFECTUARE DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE SUSCEPTIBILE DE A PRODUCE EFECTE PSIHOACTIVE, PUNERE ÎN CIRCULAȚIE DE VALORI FALSIFICATE ȘI ÎNȘELĂCIUNE

La data de 11 iunie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Sălaj, la locuința unei persoane bănuite de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Persoana bănuită a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu toamna anului 2021 şi până în prezent, persoana bănuită ar fi deținut și comercializat substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, sub formă de cristale albe sau praf, consumatorilor din județul Sălaj, prețul variind în funcție de cantitatea tranzacționată.

De asemenea, în lunile ianuarie și februarie 2022 acesta ar fi achiziționat, prin intermediul unui site dedicat comerțului on-line, mai multe telefoane mobile, prezentându-se sub o identitate falsă și indicând o adresă care nu îi aparținea, din municipiul Cluj Napoca, în vederea expedierii produselor. Telefoanele mobile au fost achitate cu sume cuprinse între 900 și 5.500 euro, compuse din bancnote cu cupiura de 50 de euro.

În urma cercetărilor efectuate, a reieșit că bancnotele de 50 de euro folosite pentru achitarea produselor erau false, făcând parte din clasa de tipuri de fals denumită generic „Grupul Napoli”, datorită provenienței acestora din zona Napoli- Italia.

În această modalitate, ar fi fost prejudiciate 10 persoane, bănuitul punând în circulație 7.200 de euro, compuși din bancnote contrafăcute, din cupiura de 50 de euro.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

La data de 12 iunie 2022, persoana bănuită a fost reținută. Ulterior, a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.