ASTA DA GHINION. DEPISTAT IN TRAFIC CU NUMERELE DE INMATRICULARE EXPIRATE SI DROGAT

POLIȚIȘTII SĂLĂJENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A CONSUMULUI DROGURI
19 iunie 2022
CONTINUĂM SERIA ACȚIUNILOR DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE
19 iunie 2022

ASTA DA GHINION. DEPISTAT IN TRAFIC CU NUMERELE DE INMATRICULARE EXPIRATE SI DROGAT

Sambata seara politia a demarat o acțiune de prevenire și combatere a consumului de droguri și alcool la volan. Mai multe echipaje au oprit masinile in trafic si au testat conducatorii auto daca au consumat bauturi alcoolice sau droguri si se pare ca chiar daca au mai fost asemenea actiuni si de aceasta data au fost soferi care incalcat legea. Doi soferi au fost depistati cu aparatul alcooltest cu valori care indicau consum de alcool, iar un alt conducator auto care avea numere de inmatriculare expirate se pare ca aparatul Drug test l-a dat de gol si s-a ales cu doua infractiuni in dosarul lui penal.

comisar sef Oltean Bogdan, seful biroului rutier din cadrul municipiului Zalau: -aceasta actiune este organizata la nivelul judetului Salaj si se desfasoara pe toata perioada weekendului. Suntem mai multe echipaje de politie din cadrul biroului rutier, sunt echipaje din cadrul serviciului rutier, biroului de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Zalau si alaturi de noi sunt si reprezentantii de la Agentia Nationala Antidrog. Doi conducatori auto au fost depistati sub influenta bauturilor alcoolice, luandu-se masura sanctionarii contraventionale si suspendarii dreptului de conducere pe o perioada de 90 de zile. Ne aflam pe un trend nu ascendent ci liniar, adica in fiecare saptamana avem din pacate conducere sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.
-colegii au oprit in trafic un atutorism al carui numar de inmatriculare au fost expirate. Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest si rezultatul a fost zero dupa care a fost testat cu Drug Test si rezultatul a fost ca acest conducator auto se afla sub influenta substantelor interzise. Pe numele lui se va intocmi un dosar de cercetare penala pentru doua infractiuni: conducerea unui auto neinmatriculat si conducerea sub influenta substantelor psihoactive.
Valer Merce, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antodrog Salaj: -drogurile sunt deosebit de periculoase pentru cei ce le consuma, dar si pentru cei din jurul lor, cu atat mai mult cand acestia urca la volan pericolul creste exponential. Dorim sa atragem atentia asupra acestui pericol prin actiunea noastra preventiva care a insotit actiunea biroului rutier si deasemenea sa informam pe cei cu care am avut contact in legatura cu activitatea Agentiei Nationale Antidrog, respectiv accesului de prevenire, evaluare si consiliere antidrog care ofera si asistenta consumatorilor, servicii gratuite si confidentiale astfel ca acestia sa poata apela in caz de nevoie.

Vom reveni cu imagini video!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.