CONTINUĂM SERIA ACȚIUNILOR DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

ASTA DA GHINION. DEPISTAT IN TRAFIC CU NUMERELE DE INMATRICULARE EXPIRATE SI DROGAT
19 iunie 2022
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DIN ȘIMLEU SILVANIEI, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR ȘI A TRAFICULUI RUTIER
19 iunie 2022

CONTINUĂM SERIA ACȚIUNILOR DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

Noaptea trecută, 18 spre 19 iunie, în intervalul orar 21:00-05:00, polițiștii Poliției Municipiului Zalău, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj au desfășurat o acțiune care a avut drept scop prevenirea  și combaterea traficului, deținerii și consumului de substanțe psihoactive, dar și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Prin această acțiune, am continuat seria activităților de prevenire și combatere a consumului și traficului ilicit de substanțe psihoactive.

Reprezentanții tuturor instituțiilor cu atrubuții în domeniu au discutat cu cetățenii, fie ei pietoni sau șoferi, ocazie cu care le-au reamintit riscurile la care se expun prin consumul substanțelor interzise.

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste prudență, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles să respectați prevederile legale și vă dăm câteva exemple de “Așa NU”, depistate de colegii noștri noaptea trecută.

Exemple:

Sâmbătă seara, 18 iunie, ora 22:10, polițiștii au depistat pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Zalău, un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Zalău care manifesta un comportament neobișnuit.

În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost unul pozitiv, iar tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice pentru determinarea existenței în organism a substanțelor psihoactive și tipul acestora.

De asemenea, în urma verificărilor polițienești a reieșit faptul că, autoturismul condus de bărbat nu era înmatriculat.

Tot noaptea trecută, 18 spre 19 iunie, ora 03:00, polițiștii l-au depistat în trafic pe un tânăr de 21 de ani, din comuna Hereclean, care conducea un autoturism pe Bulevardul Mihai Viteazu.

În urma testării cu aparatul Drugtest, și în cazul acestui tânăr, rezultatul a fost pozitiv, fiind condus la o unitate medicală.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale și contiună cercetarile, sub supravegherea unității de parchet competente.

În permanență, polițiștii sălăjeni vor fi prezenți în teren cu mijloacele tehnice din dotare (aparate radar, alcooltest si drugtest) pentru depistarea conducătorilor de vehicule care comit abateri la regimul rutier și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.