ATENȚIE LA FURTURILE DIN AUTOTURISME!

APROXIMATIV 900 DE AVIZE DE ANGAJARE ÎN MUNCĂ ȘI PESTE 370 DE PERMISE PENTRU BENEFICIARII DE PROTECȚIE TEMPORARĂ AU FOST EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN SĂLAJ
3 februarie 2023
Bănuit de tâlhărie, identificat de polițiștii de investigații criminale sălăjeni.
3 februarie 2023

ATENȚIE LA FURTURILE DIN AUTOTURISME!

Polițiștii de prevenire sălăjeni au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la măsurile pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a preveni furturile din autoturisme.

Joi, 2 februarie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj au desfășurat activități de informare a cetățenilor, cu privire la măsurile de prevenire a furturilor din autovehicule.

Polițiștii au acționat în municipiul Zalău, cu precădere în zona străzii Unirii, au transmis recomandări şi au distribuit materiale informative cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din autoturisme.

În discuțiile purtate cu cetățenii, polițiștii de prevenire sălăjeni le-au oferit acestora informații referitoare la metodele cel mai des folosite de infractori în cazul furturilor din auto, obiceiurile proprietarilor care favorizează comiterea acestor gen de fapte și măsurile elementare de protecție pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a nu fi victime ale acestei infracțiuni.

De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii privind importanța adoptării unui comportament preventiv și sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Pe această cale, polițiștii sălăjeni transmit cetățenilor următoarele recomandări:

  • Nu parcați autoturismul în zone izolate, retrase; dacă aveți posibilitatea, parcaţi autoturismul lângă imobilul în care locuiţi aşa încât să-l puteţi observa permanent iar locul să fie iluminat în timpul nopţii!
  • Verificaţi dacă portiere sunt închise şi asigurate şi activaţi sistemul de alarmă atunci când autoturismul urmează să fie parcat într-un loc nesupravegheat.
  • Când părăsiți autoturismul, chiar şi pentru câteva minute, închideți complet geamurile şi asigurați portierele!
  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (sisteme GPS, genţi, borsete, telefoane mobile, aparatură electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp!
  • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere al uşilor.

– Când lăsați autoturismul la spălătorie sau la un atelier auto, asigurați-vă că în interiorul acestuia nu au rămas obiecte tentante pentru persoanele rău-intenţionate.

– Apelați la o firmă specializată pentru montarea unui sistem de alarmă.

– Anunţați poliţia imediat ce ați observat că ați fost victima unui furt şi nu aduceți nicio modificare locului faptei. Puteți distruge posibilele urme lăsate de hoţi şi, astfel, va fi mult mai dificilă identificarea acestora! – Ioana Lascău purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *