ATENȚIE ȘOFERI! VEDEȚI CE RISCAȚI DACĂ

Depistat în Jibou, în timp ce conducea fără permis
18 august 2023
Doi bărbați condamnați la închisoare, depistați și încarcerați de polițiștii de investigații criminale sălăjeni
18 august 2023

ATENȚIE ȘOFERI! VEDEȚI CE RISCAȚI DACĂ

Recomandări ale polițiștilor rutieri sălăjeni, privind obligațiile pe care le au și riscurile la care se expun conducătorii auto implicați în accidente rutiere grave, în cazul în care părăsesc locul accidentului:

În situația în care sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, conducătorii auto au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea oamenilor legii, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:

  • să ia măsuri de anunțare imediată a Poliției,
  • să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului,
  • să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligată să anunțe de îndată Poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

D R U M  B U N !

Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *