Atentie unde va aruncati tigara

Braconaj piscicol
Prevenirea si combaterea braconajului piscicol
31 martie 2009
flacari
Tragem un semnal de alarma
31 martie 2009

Atentie unde va aruncati tigara

PompieriSfârşitul de săptămână a fost unul deosebit de încărcat pentru pompierii militari sălăjeni. Neglijenţa cetăţenilor în efectuarea igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate a dus la producerea mai

multor incendii. Astfel, Garda de Intervenţie Nr. 3 Hida, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, a intervenit în data de 28.03.2009 ora 22.30 pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran din localitatea Sâncraiu Almaşului, judeţul Sălaj, ce a a avut ca şi cauză probabilă o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare. Neglijenţa a dus la aprinderea a peste 2 ha de păşune.
În aceeaşi zi, la orele 19:52, neglijenţa unei ţigări aruncate la întâmplare a dus din nou la producerea unui incendiu. De această dată pentru stingerea lui a intervenit Secţia de Pompieri Şimleu Silvaniei, pe raza localităţii Bilghezd, comuna Nuşfalău. De această dată focul a mistuit peste 10 hectare de vegetaţie uscată, ameninţând pădurea şi câteva gospodării ale populaţiei, aflate în apropiere.

La Secţia de Pompieri Jibou alarma s-a dat de două ori în ziua de 29 martie 2009. Prima dată în jurul orelor 15:00, din nou pentru un gest neglijent a unui cetăţean, ce s-a hotărât să lase focul nesupravegheat, negândindu-se la urmări. Gestul a fost cu atât mai neglijent cu cât terenul se afla la mai putin de 15 metri de liziera pădurii. Au ars peste 2 hectare de teren, focul mistuind si cca 10 metri din liziera pădurii.
În jurul orelor 20:00 pompierii militari jibouani s-au deplasat către localitatea Cuceu, unde vegetaţia uscată s-a aprins tot ca urmare a unei iresponsabilităţi a unui cetăţean. Aici, peste 3 ha au fost „pârjolite” de foc.

Detaşamentul de Pompieri Zalău nu s-a lăsat mai prejos decât celelalte subunităţi ale I.S.U., pompierii militari zălăuani intervenind în acest sfârşit de săptămână la două incendii în acelaşi timp, fiecare dintre ele având ca şi cauză neglijenţa unor cetăţeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *