Tragem un semnal de alarma

Pompieri
Atentie unde va aruncati tigara
31 martie 2009
Flacara
Supravegheati copiii
31 martie 2009

Tragem un semnal de alarma

flacariDorim să tragem încă o dată dacă este cazul un semnal de alarmă pe această cale în ceea ce priveşte neglijenţa cetăţenilor când efectuează lucrările de primăvară pentru igienizarea terenurilor.

Trebuie conştientizat faptul că focul aprins şi nesupravegheat de la marginile pădurilor poate produce dezastre.
Numărul ridicat de incendii produse în ultimele două săptămâni la vegetaţia uscată ne îngrijorează, şi dorim să precizăm faptul că la astfel de incendii primele forţe ce intervin sunt cele din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, COORDONATE DE PRIMARII LOCALITĂŢLOR RESPECTIVE, iar forţele profesioniste ale I.S.U. INTERVIN DOAR ÎN SPRIJINUL LOR, ATUNCI CÂND SITUAŢIA O IMPUNE (ameninţarea fondului forestier, a gospodăriilor cetăţeneşti, obiective economice, etc).
Un alt aspect este cel al anunţării acestor incendii. Locaţia şi situaţia ce sunt anunţate în dispeceratul I.S.U. sunt de multe ori inexacte. Astfel, pentru a evita aspectul amintit mai sus şi a chema forţele profesioniste să intervină de multe ori incendiul este anunţat ca fiind la marginea pădurii, situaţia în teren fiind cu totul alta. Pompierii constată de cele mai multe ori ca cei ce anunţă incendiul înţeleg prin „marginea pădurii” uneori chiar şi distanţe de până la 2 km. Avem rugămintea la o mai mare seriozitate din partea autorităţilor locale. Solicităm pe această cale o mai mare exactitate în ceea ce priveşte anunţurile şi datele solicitate de dispecerul de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *