Atentie unde va schimbati banii

Finante
Decont de taxa pe valoarea adăugată
24 ianuarie 2009
Mere ecologice
Mere ecologice in localitatea Aghires
24 ianuarie 2009

Atentie unde va schimbati banii

Casa de scimb valutarUn zalauan a pierdut 688 lei la o casa de schimb valutar din centrul orasului. A intrat sa-si schimbbe 1000 de Euro, la cursul de 4.3 lei afisat de casa de schimb si surpriza când să îşi numere banii a observat că i s-au dat doar 3.612 in loc de 4.300.

Ce nu a stiut zalauanul este faptul că, la cumpărare, casa de schimb percepe un comision de 16%. Când a încercat să îşi recupereze şi restul de bani a fost poftit afară. Din grabă sau neatenţie, zalauanii îşi dau seama că pierd niste bani abia când numără banii încasaţi de la casier. I s-a explicat ca ar fi trebuit sa fie mai atent si sa citeasca pe panoul care era expus afara. Enervat la culme, barbatul s-a dus la OPC, dar aceştia l-au trimis la Poliţie să depună plângere. Din cele declarate, zalauanul este decis să se ducă până în pânzele albe.
Din păcate proprietarii caselor de schimb valutar sunt acoperiţi, şi Poliţia nu are ce să le facă. Recomandam cetăţenilor să fie extrem de atenţi când decid să îşi schimbe banii la casele de schimb valutar care au afişate mai multe preţuri si comisioane.
Cititi cu atenţie panourile pe care sunt înscrise cursurile de schimb şi comisionele practicate şi, de asemenea, conţinutului formularului de acceptare pentru a evita astfel de incidente.Nu toate casele de schimb valutar percep comisioane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *